maandag 23 mei 2022

The Hague Royal Ten - Maar dan wel de 'Light' editie!

Voorbereidingen op 'The Hague Royal Ten Light'

The Hague Royal Ten Light: dat was weer een leuk loopje bij The Hague Road Runners. Daar was ik al ruim twee jaar niet meer geweest, en dat was te merken: van de oudere generatie - waar ik ook toe behoor - liepen niet veel roadrunners mee, al heeft menigeen wel zijn of haar steentje bijgedragen als vrijwilliger, in de organisatie of anderszins. 

Nu wil het geval dat ik afgelopen woensdag voor het eerst sinds lange tijd weer in clubverband trainde. Ik besloot met de groep van Carel en Jos mee te hollen. Dat mocht. Op het menu stond een soort van pyramidetraining volgens het schema 1-2-3-2-1 minuten. Hoewel het niet echt een zwaar programma was kostte het mij op het laatst toch moeite om de tempo's bij te benen. Maar goed, het is volbracht! Het toeval wil dat juist die groep - met een aantal sterke dames in de gelederen - gisteren ook aanwezig was om aan die vijf kilometer deel te nemen. 

De tien kilometer was al weken geleden volgeboekt - het maximum van tweehonderd deelnemers per afstand was voor die afstand snel bereikt. Begrijpelijk, het heet niet voor niets 'Royal Ten'. Maar voor de vijf kilometer was nog voldoende ruimte, uiteindelijk deden daar 109 mensen aan mee.

Wel grappig dat je op de dag dat je 67 jaar werd het startnummer 67 kreeg toegewezen...
Gefeliciteerd John van Zweeden!

Hoe het ging? Het ging. Hoewel het parcours niet superzwaar was, moesten de lopers zo'n driehonderd meter na de start omhoog, het viaduct op. Dat was wel even een dingetje, maar eenmaal aan de andere kant ging het recht-toe recht-aan naar het keerpunt ter hoogte van de watertoren. Toen dezelfde weg weer terug, inclusief het viaduct. Verder was het behoorlijk warm, daarentegen stond er weinig wind. 

Grappig was wel dat een welbekende directeur van een luchtvaartmaatschappij (ja, die met het blauw-witte logo) ook deelnam met zijn dochter, hij kwam even na mij over de meet. Hij was ooit een van mijn bazen bij het Commissariaat voor de Media. "Nou èn?" zul je denken. Maar ik vermeld dat voor een vriend (haha), in ieder geval voor een bevriende ex-collega.  

Na afloop nog een theetje meegedronken in de kantine van de HRR met de groep van Jos, daarna gedouched en omgekleed, andermaal iets gedronken met onder anderen Jan, Arie en Henk en vervolgens weer met het OV naar huis. 

Het volgende loopje is alweer over een paar dagen: The Golden Ten in Delft! 

Geen opmerkingen: