donderdag 5 mei 2022

Van Drievliet tot Huis van het Boek

Guilty pleasure alert!

Boer zoekt Vrouw. Spannende aflevering afgelopen zondag! Ook zo blij dat Evert voor Maud heeft gekozen?  

Diezelfde zondag hebben wij ons met de hele familie vermaakt op Drievliet, na eerst in de ochtend koffie met feesttaart te hebben gegeten. Aanleiding was de vierde verjaardag van kleindochter Lily.

Wat verder deze week? Maandag met 'de drie van Haag' in Meer en Bosch gelopen. Dat ging niet echt van een leien dakje: van het programma (2x6 minuten en 2x5 minuten) heb ik alleen de eerste zes minuten volbracht. Daarna wat voor mezelf gelopen. Beter ging het woensdag, toen ik na de fitness nog een stukje ben gaan lopen: 7x2 minuten voluit, totaal ca. 40 minuten.

Dinsdag vroeg op, dus eerst een ochtendwandeling gemaakt, daarna ontbijt en de nodige huis- en tuin activiteiten. 's Middags wandelde ik richting stad. Eerst naar Aquariumzaak Holgen aan de Regentesselaan om watervlooien te halen voor vijver en aquarium, daarna met de tram (lijn 2) naar het Centraal Station. 

Via de Koekamp liep ik richting Malieveld. Ik had eigenlijk wel zin om een 'museumpje te pikken', keus genoeg in deze omgeving. Het werd het Huis van het Boek (voorheen Museum Meermanno). 


Het museum heb ik vaker bezocht,  en de vaste collectie is mij bekend. Nu is er een - inmiddels tot en met 6 juni verlengde - expositie getiteld 'Groeten uit de Oriënt' vol stereotypen over het Oosten. Boeken, filmaffiches, kunstnijverheid en foto's bieden samen een blik op de stereotypen die het westen creërde over de oosterse wereld. Die beeldvorming varieert van bakermat voor de christelijke cultuur tot sprookjesachtig, barbaars en sensueel. 

In een van de zalen kunnen de bezoekers aan de achterkant van ansichtkaarten - die klaarliggen met ballpoint - hun commentaar over deze tentoonstelling kwijt en hun kaarten - desgewenst - ophangen aan een groot prikbord. 





Geen opmerkingen: