donderdag 28 april 2022

Den Antwerp revisited


De laatste jaren vóór 'Corona' gingen we met enige regelmaat naar België voor een stadstrip (Antwerpen, Gent, Brussel en Brugge). Je hoeft niet ver te reizen voor zo'n mini-vakantie met een 'buitenlands' (frans) sfeertje. Dat gevoel heb je al in Antwerpen of  'Den Antwerp'.  Afgelopen drie dagen hebben wij er ons weer prima vermaakt.

De eerste dag - na een voorspoedige treinreis - vooral veel gewandeld door de stad. voorafgegaan door koffie met een krokante gentse wafel, aardbeien en slagroom. Dat liepen we er wel weer af.

Het werd letterlijk een 'cultuurbarbaar' tripje, want - in tegenstelling tot 2004 en 2014 - hebben wij geen musea bezocht. Wel -  zoals gezegd - veel gewandeld, prima gegeten en zo nu en dan aan een - uiteraard belgisch - biertje genipt. 

Die eerste dag keerden wij pas tegen drie uur 's middags terug naar Hotel Keijserlei om in te checken. Het bleek een prima hotel met ruime, schone kamers, tv, badkamer en 's ochtends een goed ontbijtbuffet.


's Avonds naar het restaurant waarvoor ik thuis al online gereserveerd had. Het was even zoeken, maar we waren er op tijd. 't Hofke is een buitengewoon pittoresk restaurantje en de keuken bleek er prima! We aten vlaamse stoof met garnituur en na afloop een heerlijk dessert: huisgemaakte chocoladetaart met warme chocoladesaus en vers gevarieerd fruit, aardbeien en diverse soorten bessen, met een bolletje ijs en slagroom. Alsof een engeltje....

Op dinsdag hebben wij Mechelen bezocht. Dat stadje oogt bij aankomst niet meteen aantrekkelijk, maar nadat je het sobere station hebt verlaten en ook de vrij ongezellig aandoende hoofdstraat gepasseerd bent kom je bij een brug uit waarna het historische centrum in zicht komt. Daar staan tal van monumentale gebouwen en meerdere blijken van cultuur.  

Zo passeerden we een zogeheten stiltetuin dat nogal verscholen langs een straat ligt, maar we konden er in. Het bleek een alleraardigste parkachtige tuin waar je even - in het warme zonnetje - kon uitrusten op een van de vijf bankjes die tegen de zijmuur stonden opgesteld. 

Leuk was het bezoek aan Brouwerij Anker. We gingen er voor een proeverij van drie van de aldaar gebrouwen biertjes. Carolus, onthoudt die naam. Erg lekker!

De volgende en laatste dag van ons verblijf gingen we naar de dierentuin, oftewel de ZOO van Antwerpen. Zeker niet de eerste keer dat we er waren, maar nog steeds een mooie, aantrekkelijke dierentuin waar vooral de ruime dierenverblijven opvielen. 

Erg leuk was de vogelshow waar we bijna letterlijk tegenaan liepen. De verzorger vertelde enthousiast over de vogels die hier - onder een immens grote fijnmazige overkoepeling, wat de indruk geeft in de openlucht te bivakkeren maar je bevindt je in feite in een reuzengrote volière - leven. Juist vanwege de grote ruimte zijn de dieren in staat voldoende afstand van elkaar te nemen, waardoor de onderlinge tolerantie erg groot is. 

Morgen meer over de dierentuin. Ik heb vrij veel foto's gemaakt maar het is nog een hele toer om deze allemaal in een door mij gewenste volgorde te krijgen, ook omdat het downloaden van het materiaal en vervolgens plaatsen op mijn blog een nogal complexe en vooral tijdrovende bezigheid is. En ik had vandaag nog meer te doen....

Geen opmerkingen: