zondag 3 april 2022

Geen heilloze wandeling, het borrelt Lente bij Haag en Kon-er-geen-Houttrail van in Delft




Het was een veelbewogen weekend in de letterlijke zin des woords. Zaterdag ging de wandelgroep (De Doornvogels) naar Heiloo om aldaar een wandeling van ca. 15 kilometer te maken. Walter en ik gingen er zoals altijd met de trein naar toe. In Utrecht was de overstap op de sprinter richting Hoorn. Dat werd nog haasten omdat ik zo nodig koffie wilde maar het tappen kostte erg veel tijd. Walter ging alvast vooruit en uiteindelijk kon ik maar nèt de sprinter halen, half rennend, ondertussen twee bekers in evenwicht houdend. Dea zat ook in dezelfde trein dus liepen we naar voren om haar gezelschap te houden.


Na vijftig minuten bereikten we Station Heiloo waar de rest van de groep zich verzamelde. Eerst koffie! Maar dat viel tegen: cafés en andere uitspanningen waren nog gesloten. Uiteindelijk zagen we een winkeltje waar wel koffie werd geserveerd. Klein maar fijn, vriendelijke dames en veel lekkernijen zoals bonbons en andere chocolaterie, gebakjes en wat dies meer zij.


Daarna de wandeling. Echter ik heb maar een klein gedeelte (circa drie kilometer) meegewandeld door de bosrijke omgeving, daarna nam ik afscheid van de anderen en liep dezelfde weg terug naar Station Heiloo. Die middag was er namelijk een lenteborrel bij onze vereniging, waarbij de leden werden opgeroepen daarbij aanwezig te zijn. In feite was er sprake van een verlate Nieuwjaarsborrel die dit jaar - om bekende redenen - geen doorgang kon vinden.

Bovendien zou ik foto's maken van de ereleden en de huldiging van atleten die aansprekende prestaties hadden neergezet. Ik ben zelf niet helemaal tevreden over de kwaliteit van de foto's, maar goed.

Het was een gezellige bijeenkomst.

Houttrail

De volgende dag (vandaag dus) nam ik deel aan de Houttrail in Delft. Hoewel ik geen trail-talent ben spreken deze evenementen mij toch aan vanwege hun ruige ávontuurlijke' karakter, de mooie omgevingen en het 'buiten zijn in de natuur' gebeuren. Daarom had ik mij een paar maanden terug ingeschreven voor dit evenement.

Omdat ik de afgelopen maanden geen duurlopen meer loop - hooguit vijf kilometertjes bij prestatieloopjes en 2 tot 3 keer trainen per week - had ik er een hard hoofd in. Het gaat weliswaar niet om 'een tijd', ik sta er zeer recreatief in - maar ik was wel een soort van bang voor de gladde boomstammen die als brug fungeerden boven slootjes en greppels waar je overheen moest. Hoe houdt ik mij daarop staande?

Heel even overwoog ik om niet te gaan maar vanmorgen ging ik toch, na mijzelf bestraffend te hebben toegesproken. Na een uitgebreide OV-sessie arriveerde ik om kwart over negen bij AV'40 (Sportring2), juist op het moment dat de 24km lopers van start gingen. De 13 km (waar ik voor ingeschreven had) vertrokken een uurtje later. 

Ik zag niet veel bekenden, wel een aantal dames van de vereniging, een oud-buurman (Martin van der Toorn) en vader en dochter Boekestijn die mij later over diverse houten bruggen hebben geholpen...

Het werd een mooie, best wel uitdagende trail, waarbij - wat mij betreft - de zwaarte vooral zat in de boomstammen. Ik had afgelopen week trailschoenen gekocht maar die heb ik niet aangedaan omdat ze toch wat te klein waren. Dus gewoon maar mijn inmiddels aan slijtage onderhavige Hoka's aangetrokken. Geen ideale trailschoenen met een glad profiel dus, maar goed, ze zitten wel lekker. 

Hoe dan ook: al meteen bij de eerste hindernis kwam ik ten val. Lichte schaafwond op scheenbeen, en modder op broek en handen. Behulpzame handen hielpen mij op de been, en zo ging dat ook bij de volgende boomstammen-hindernissen. Ik geef toe dat ik daar angstvallig voorzichtig ben op het lachwekkende af, maar ik loop liever veel loopjes in een jaar dan geblesseerd raken door een val op één parcours. 

Verder is het lang geleden dat ik een duurloop deed, dit was meteen een mooie gelegenheid om wat meer kilometers te maken.

Hoe dan ook: het is volbracht! Na de finish was er soep (courgette- en aardappelsoep), heel smakelijke opkikkers! Moet trouwens wel zeggen dat de organisatie perfect was: het bestelde t-shirt en de medaille zijn mooi, de tassenbezorging was goed geregeld en vriendelijke gezichten alom. Mooi evenement!


Geen opmerkingen: