zondag 24 april 2022

Lenteloop!

De afgelopen week heb ik voldoende lichaamsbeweging genoten, maar hardlopen was er amper bij. Het lijf werkte niet erg mee vanwege algehele stramheid, gevoelige knieën en ander ongerief. Dat kwam deels door de copieuze (paas)brunch en het etentje, deels door de nasleep van de val. Slechts één keer liep ik een half uurtje maar dat ging heel traag, ik kreeg het ene been nauwelijks voor het andere. Mede daardoor had ik niet veel zin om aan de jaarlijkse Zier Running Lenteloop deel te nemen. Ik had mij ook niet voor-ingeschreven. 

Toch voelde ik mij vanmorgen een stuk beter, dus wandelde ik naar de Laan van Poot om als supporter  langs de kant te staan en tegelijkertijd foto's te maken. Het laatste stuk liep ik op met Lex van Eck van der Sluijs, die zijn groep jonge toppers ging coachen.

Eenmaal aan de Laan van Poot, wisten enkelen mij toch over te halen alsnog mee te doen. Nou ja, vooruit dan maar, een rustige vijf kilometer, mooi zat. Zier Schaap was er zelf ook, evenals Jan Groeneveld en andere oude getrouwen onder wie Peter Puite, Bert Gerritsma, Jan Wierenga en Carel Knoester. Allemaal mede-strijders uit het jaren zeventig/tachtig tijdperk!

De Kids-run was om 10:15 uur van start gegaan en inmiddels achter de rug. Om 11:00 uur gingen de 5- en 10 km. lopers van start. Zelf startte ik helemaal achteraan, en vanaf dat punt heb ik de hele tijd in één tempo doorgelopen, zonder mij gek te laten maken. 

Het was weer het bekende mooie parcours dat grotendeels door de duinen liep. De weersomstandigheden waren optimaal, het waaide af en toe maar er was vooral veel zon!

Uiteindelijk wist ik de ronde uit te lopen in 31'45''. Dat viel mij niet eens zo tegen, al probeer ik wel om binnen een paar maanden onder dat halve uur te komen. Ik wil wel, maar of mijn lijf ook wil.... De tijd zal het leren!

Na afloop was het weer ouderwets gezellig rond het clubhuis. Op een zonovergoten terras vond de prijsuitreiking plaats en ook kreeg een aantal gelukkigen een prijs die op hun startnummer was gevallen. Ook buurman Jan kreeg nog iets, een petje in de Haag-kleuren. 'Jan met de pet' had even daarvoor ook een mooie tijd op de 10 km gelopen.

Herstellen maar weer en op naar het volgende loopje!

Geen opmerkingen: