maandag 1 augustus 2022

'Saturday Morning Fever' bij Parkrun

Loopactiviteiten zijn de afgelopen week flink teruggeschroefd. Wel blijf ik in beweging met wandelen, zij het dat dit geen mega-afstanden zijn. Zo ging ik donderdag met de tram naar Delft om daar wat rond te kuieren, en ook wat fotootjes te maken, als ware ik een toerist in eigen omgeving.

Wel leuk was dat ik twee goede bekenden tegenkwam: oud-collega Marjorie en Eddy Doorschodt die op platenjacht was. Marjorie zat op een buitenterras bij De Prinsenhof met vriendinnen van het muziekgezelschap waarmee zij repeteert, ook voor het Delft Chamber Music Festival.



Van trainen is dus niet veel gekomen, wel heb ik - naast lichte krachttraining in het honk - woensdag nog een stukje meegetraind met de groep. Op het programma stond 4x5 minuten - maar moest na de eerste vijf minuten afhaken vanwege een korte sanitaire stop waarna ik de groep niet meer kon achterhalen. Toen maar zo goed en zo kwaad als dat ging de training voor mezelf afgemaakt inclusief vier minuten versnelling op het strand.

Rennen door parken

De daarop volgende keer hardlopen was in het Zuiderpark. 

Daar deed ik voor het eerst mee aan de zogeheten Parkrun, een internationaal loopevenement dat in de UK is ontstaan en op verschillende plekken in Europa plaatsvindt. Bij ons in de regio is dat in ieder geval in Den Haag, Delft en Rotterdam, elke zaterdag om 09.00 uur. Voor de precieze gegevens zie deze site!

De Parkrun is een gratis loopje over vijf kilometer (twee rondjes door het park). Je moet daarvoor wel van tevoren online inschrijven om een barcode te verkrijgen (digitaal en/of uitgeprint) die iedere keer nadat je zo'n loop hebt volbracht wordt gekoppeld aan je eindtijd. Dat gebeurt door vrijwilligers die bij de finish staan: van de een krijg je meteen een kaartje met jouw eindtijdregistratie, vervolgens geef je dat kaartje èn de barcode aan iemand die beide gegevens aan elkaar koppelt. Al heel snel daarna komen de uitslagen online.

Ik werd eerste in mijn categorie, maar zo geweldig is dat niet want er deed maar één persoon in die categorie mee :-)...

Trouwens, die hele loop draait om vrijwilligers, dus als je regelmatig mee zou doen wordt het wel gewaardeerd als je af en toe hand- en spandiensten verleent, maar verplicht is dat niet. Ik weet niet of ik vaker zal meedoen, de sfeer is goed, vriendelijke mensen onder wie ook buitenlanders (Engelsen?). Echter zijn er de komende tijd overal van die vertrouwde loopjes waarbij ik sinds jaar en dag van de partij ben, en twee keer in het weekend lopen wordt een beetje teveel van het goede. Als oudere loper moet je ook je rust pakken om te herstellen.

Geen opmerkingen: