zondag 24 juli 2022

Naar de karrek, naar de karrek lopen

Twee jaar lang werden geen Kerkpolderloopjes georganiseerd vanwege de maatregelen rond corona. 

Tot vorige week zag het er naar uit dat ook dit jaar kerkpolderlooploos voorbij zou gaan. Ik begreep dat dit om organisatorische redenen was, er zouden te weinig vrijwilligers zijn.

Tot vorige week: toen verscheen er op de website van IJsclub Bertus plotsklaps het heugelijke nieuws dat er op 24 juli toch een Kerkpolderloop zou plaatsvinden. Vandaag dus!

Blij verrast waren vooral diegenen die voorgaande jaren vaak van de partij waren, zeg maar rustig een harde kern: elke zondagochtend in juli en augustus een Kerkpolderloop! En altijd vijf kilometer over een mooi parcours. 

Lang verhaal kort: vanmorgen vroeg zat ik in de bus naar Leyenburg, daar overstappen op de bus naar Delft. Na aankomst in de Schoolstraat een korte wandeling via de Kerkpolderweg naar Onder Ons waar ik redelijk vroeg (rond negen uur) arriveerde.  Ik bleek de eerste te zijn, werd gezegd waarop ik aangaf dat de eersten de laatsten zullen zijn. Wat tegenwoordig niet geheel bezijden de waarheid is: de tand des tijds...

Maar daarom niet getreurd: ik was blij om 'het' weer eens mee te maken: de Kerkpolderloop! Om kwart over tien was de start. De opkomst was nog niet overdonderend. Menigeen zal niet eens geweten hebben dat er überhaupt een kerkpolderloop was, de website van Bertus was de enige plek waar het kort daarvoor op stond en er was onvoldoende tijd om het aan een grotere klok te hangen. 

De eerste twee kilometers liep ik met mijn richtsnoeren Pierre en Hannie op, wat redelijk ging (gemiddeld tempo 5'50'' per km). Toch ben ik de laatste kilometers fors ingezakt - wat niet zo voelde - en uiteindelijk heb ik er toch nog ruim een half uur over gedaan om te finishen. Omdat dit nu al de vijfde keer op rij is dat dit gebeurt, moet ik er vanuit gaan dat dit mijn 'nieuwe normaal' is.

Mattijs werd eerste in een zeer nette 19 minuten. De rest van de uitslagen staan hier.

Jos Toth, een van de trouwe kerkpolderlopers

's- Middags was het goed toeven op het strand. Het was warm en de wind blies vanuit het zuiden waardoor het aangenaam zomers aanvoelde. Meteen wat uitrusten van de sportieve inspanning van deze morgen...

Geen opmerkingen: