zondag 3 juli 2022

Van Baarn naar Lage Vuursche



Zaterdag 2 juli gingen we met ons wandelgroepje De Doornvogels naar Baarn, startpunt van een wandeling over een zogeheten groene wissel. De haagse delegatie (Walter en ik) vertrokken even over negen vanaf Den Haag CS met de trein. We moesten twee keer overstappen: bij Schiphol en Hilversum centraal. Om tien voor half elf waren we in Baarn. Tineke was daar al. 

Verzamelpunt en start was bij De Generaal, op het terras want de zon scheen volop. Wij name alvast een bakkie, zelf nam ik er appelgebak met slagroom bij. Weldra verschenen onze andere wandelgenoten.




Na de gezamenlijke koffie gingen wij op weg. We hadden al een paar keer eerder vanaf Baarn naar de Lage Vuursche gewandeld, maar deze keer was toch iets anders. Het werd een mooie 'groene' wandeling, behoorlijk gevarieerd met de nadruk op bos, moerasgebied en heidevelden. En op het laatst zelfs een paar korenvelden, waar zie je dat vandaag de dag nog?

Monumentale bomen en oude beukenlanen zie je vooral bij de Lage Vuursche, min of meer verscholen in jongere bossen. 

Langs heideveld De Stulp en het Pluismeer kwamen wij in het dorp Lage Vuursche waar het goed pannenkoeken eten was. 

Door nog zo'n drie kilometer lopen via soms grillige bospaadjes door het Maartendijkse bos, bereikten wij de finish: Hollandse Rading. Bij het station aldaar gearriveerd, bleek onze trein al aan te komen. We hadden dus amper de tijd om afscheid te nemen van de andere wandelvrienden.

Eerder tijdens de wandeling kwamen bij een grote poel met rondom veel begroeiën en moerasgrond. Erg veel libellen zag je hier, zowel de grote viervleugellibellen als de kleinere juffers.


Geen opmerkingen: