maandag 5 september 2022

Uitbundig afscheid van een warme zomer...


Laatste stuiptrekkingen van de zomer? We gaan het zien. Voorlopig hebben we weer een mooi zonnig weekend achter de rug waarbij de temperatuur vooral in de middaguren flink kon oplopen. En onze vlinderstruik heeft dit jaar nog niet zoveel bezoek gehad als de laatste dagen. Atalanta's, een paar distelvlinders, een enkel witje en de nodige bijen en hommels.

Hoe dan ook, het is nog steeds mooi weer. Zaterdag stond er weer een wandeling met het fors uitgedunde, maar trouwe groepje 'Doornvogels' op het programma. 

Ditmaal liepen wij de NS wandeling het Eiland van Dordrecht. Deze wandeling staat hier helemaal uitgeschreven (dat spaart weer een hoop tekst uit). Ik had hem al een keer 'voorgelopen' en zaterdag dus met een groepje. 



Vanaf station Dordrecht Stadspolders is het ongeveer 4,5 kilometer lopen naar Villa Augustus, waar ik om 12:00 uur een tafeltje had gereserveerd. Het was toch nog ruim 50 minuten lopen, maar we waren er precies op tijd!



De lunch - ieder had iets anders, zelf bestelde ik desembrood met zalm - beviel ons prima en gaf voldoende basis voor de rest van de wandeling die vanaf Villa Augustus via het Top Naeffpad naar het Energieplein en van daaruit langs het Wantij en over de Merwedekade naar het punt waar drie rivieren samenkomen. En zo kwamen we uiteindelijk in het mooie historische centrum van Dordrecht.


Het was inmiddels flink warm - om niet te zeggen bloedheet - geworden dus hebben we onze toevlucht gezocht op een schaduwrijk gedeelte van een terras. Daar dronken we een radlertje. 


Zelf ging ik nog even bij het Dordrechts Museum naar binnen. Daar heb ik - zij het in trage vogelvlucht - de zalen bezocht waarin schilderijen van de vaste collectie hangen, en de tijdelijke expositie 'Wanderlust' met schilderijen van reislustige kunstenaars die in de negentiende eeuw leefden en werkten.

Daags erop een ontspannen zondagochtend. Er was een loopje bij AV'40 aangekondigd maar op de website stond niets vermeld dus ik geloofde het wel. Beetje in en om het huis gerommeld, wat rondgesurfd op internet en een stukje hardgelopen maar niet langer dan vier kilometer in wisselend tempo.

Wel 's middags naar een feest gegaan dat Anno had georganiseerd. Dat was in strandtent Titus. Het was erg gezellig, druk ook - ik telde minstens tachtig gasten die door het bedienend personeel voorzien werden van drank, snacks, pizza's en wat dies meer zij. Er was ook nog een uitgebreid buffet en een muzikaal trio 'Moood Indigo' die met een mix van jazz, pop en brasil zeer bijdroegen tot een relaxte zomerse sfeer.







Geen opmerkingen: