zaterdag 19 november 2022

Halve marathon Monster 2022: ouderwets gezellig

Foto van Sandra Kleijn
V.l.n.r. Karin Day, Cynthia Ghijsels, Sanny Schoon, Sandra Kleijn, Cultuurbarbaar en Alex van den Berg

Koud hè? De eerste ietwat winterse herfstdag van dit jaar. Toch maar gaan lopen. 

Er begint weer wat regelmaat in de trainingen te komen. Maandag(soms) en woensdag volg ik Groep Carel/Jos/Francis en in het weekend doe ik als het even kan mee met een prestatie- of wedstrijdloopje.  

Gisteravond heb ik mij op de valreep ingeschreven voor de 5.4km loop in Monster. Online, via de PC. Dat is de kortste afstand in het kader van het drieluik Halve Marathon - 10.3 kilometer - 5,4 kilometer. 

Met Jan G. ging ik met tram en bus naar Monster. Jan ging mee als supporter en niet als loper in verband met geïrriteerde hamstrings. Bij bushalte Watergat uitgestapt, waarna het nog een kwartiertje lopen was naar Sporthal De Wielepet. Het was behoorlijk fris, de winterjas bleek geen overbodige luxe. Toch leek het iets minder koud dan toen we van huis gingen. Ruim een uur voor de start van de eerste afstand ('de halve') waren we in de sporthal. Startnummer en chip bij de betreffende stand opgehaald. Daarna aan de bar wat gedronken, vervolgens de kleedruimte bezocht. En dat alles onder de klanken van een leuk bandje dat op het podium in de hal vrijwel onafgebroken stond te spelen, veel covers van bekende pop- en rocknummers.


De start was ditmaal voor het sportcomplex. Koud-koud-koud. Om 14:00 uur vertrokken de halve marathonners, tien minuten later de 10.3km lopers. De 5.4km lopers vertrokken om tien voor half drie. 

Ik liep 'm als training. Eerst liepen wij zo'n 2.5 kilometer via het verharde voet- en fietspad door de duinen, vervolgens linksaf het strand op dat vooral in het begin, zeg zo'n 400 meter, zwaar beloopbaar was vanwege het supermulle zand. Op dat stuk wandelde ik meer dan dat ik liep. Maar daarna liep ik naar het meer verharde deel langs de zee, dat liep toch beter. Uiteindelijk had ik de laatste kilometer nog iets over en kwam in ruim 37 minuten over de finish. Niet snel, maar er zat niet veel meer in en heb toch met voldoening gelopen.

Nanda maakte - na zelf een keurige tijd te hebben gelopen - bij de finish een foto van mij. Erg uitgeput zien ik er niet uit, wel flink aangekleed. Vandaar dat ik niet zo'n last had van de kou... 

Na een lekkere stevige beker snert met worst - hoe toepasselijk op deze koude dag - en een mooie handdoek rijker, gedoucht en omgekleed. In de bar even gepraat met Alex van den Berg, waarna in de hal de winnaars in de verschillende categorieën het erepodium bestegen. Een van de dames die elke woensdag met een vriendin snelle rondjes op de baan van Haag Atletiek draait (Marlies Kort), bleek tweede dame in haar categorie te zijn geworden (Carla Ophorst werd eerste), met haar telefoon heb ik nog wat foto's van haar gemaakt.

Overigens was ik niet de enige HAAGenaar die had gelopen. Karin Day en Sandra Kleijn hadden 'de halve' gelopen, Eddy Doorschodt, Jan Wierenga en Paul Wobbe de 10.3 km. en Jolanda de 5.4 km. Nu zal ik er ongetwijfeld een paar vergeten zijn. Die paar waren er dus ook! 

Geen opmerkingen: