donderdag 10 november 2022

Trainingen hervat

Een van de laatste trainingsweekenden voor het coronatijdperk

Er was een tijd dat ik bijna elke dag (ochtend) een stuk hardliep. Nou ja, zeg tussen 1970 en 2020. Inmiddels is dat teruggelopen(!) tot drie keer in de week. Naarmate je ouder wordt, heb je nu eenmaal meer herstel nodig. Wandelen doe ik wel veel, tussen de vijf en acht kilometer per dag.

De afgelopen maand ben ik wel weer meer gaan trainen in groepsverband. Deze week heb ik zowel maandag als woensdag meegelopen met de groep waarvan Carel, Jos en Francis de trainers zijn. 

Maandag stond het volgende op het programma: 4-8-4-8-4 minuten in dl.3 tempo. Echter ging het niet lekker: ik had zware benen en last van mij knieën, dus halverwege de eerste acht minuten haakte ik af en ben teruggelopen naar de club, grotendeels wandelend.  

Woensdag ging het tot mijn eigen verbazing beter. Francis verzorgde toen de training. Zonder terugval kon ik de tachtig minuten (inclusief warming up) volmaken en goed bijblijven. Op het programma stond toen een duurloopje met daarin drie series van 5x30 seconden.  

Ook Ton, die al een hele tijd niet serieus had getraind, liep goed mee. Dus met een voldaan gevoel na het douchen en omkleden twee biertjes gedronken in het clubhuis. Met mate(n) uiteraard!

Geen opmerkingen: