woensdag 17 mei 2023

Meimaand bloei- en vogelmaand

Fluitekruid Bosjes van Pex

Alweer een hele tijd (ruim twee weken) niets meer gepost. Dat is een trend van de laatste jaren. Deo Volente zal volgend jaar het roer omgaan wat De Cultuurbarbaar betreft. Waarschijnlijk krijgt het een andere vorm, dat wordt dan op 19 april 2024 want dan bestaat dit blog twintig (20) jaar. Ik denk er nog over hoe ik dat ga aanpakken.

Zoals ik al op Facebook meldde, kwam de afgelopen week de heer Murphy op bezoek. Figuurlijk gezien dan. Dat resulteerde er in dat mijn telefoon de geest gaf (was dus tijdelijk niet bereikbaar via Whatsapp), onze stofzuiger na vele jaren trouwe dienst bezweek, de Omloop van Terheijde waarbij de lopers werden overvallen door een hevige hagel- en onweersbui. Dat resulteerde erin dat ik de vijf kilometer in een tijd volbracht waarin ik 'vroegâh' een matige tien kilometer liep. Maar inderdaad, ik loop nog en dat is ook wat waard. 

Ook op andere dagen mochten we niet echt klagen al was het door de 'fokking' koude wind toch niet zo warm als voorspeld. Maar ach... er zijn ook positievere zaken te melden. Zoals de BBQ die Rob Pronk voor de biergroep had geregeld. Het was gezellig en het bier smaakte weer best. Ook een paar keer een frisse neus gehaald, onder andere in de Bosjes van Pex, Delfland en Landgoed Ockenburgh. Het is hoe dan ook groeizaam weer, er is sprake van een ware explosie van groen en kleurrijke bloemen. Het gaat de goede kant op, ook al laat de kou zich vooralsnog moeilijk verdrijven.

Afgelopen dinsdag tijdens de grootouderlijke 'oppasdag' heb ik wederom een fietsritje gemaakt naar Terheijde, wat neerkwam op deels fietsen, maar vooral stukjes wandelen langs onder meer het Schelppad en naar het uitkijkheuveltje iets verderop. Ook weer wat foto's gemaakt van enkele gevederde vrienden. Deze staan hieronder.

Witte kwikstaart

Kleurrijke wilde bloemen op ruderaalterrein

Grasmus

Klaprozen, pinksterbloemen en nog veel meer op terrein waar flink gebouwd wordt

Boomklever


Boomleeuwerik

Tapuit



1 opmerking:

Hans de Ridder zei

Wat mij vooral opvalt is de rijkelijke aanwezigheid van het fluitenkruid.