maandag 29 mei 2023

Creatief met pinksteren

Update van zonnige, maar winderige pinksterdagen! 

Hoe dan ook was het geen binnenzit-weer, hoewel ik dat wel heb gedaan. Op eerste en tweede pinksterdag zaten wij - Paul Versteegh en ik - als deelnemers van een expositie het grootste deel van de middag in de kerk. Dat was de Familiekerk aan het eind van de Kamperfoeliestraat om precies te zijn.

De dag voor pinksteren, zaterdag dus, brachten wij de schilderijen naar de kerk en hebben meegeholpen met de opstelling van een en ander.


Het was gezellig en er was ook de nodige aanloop. Veel gepraat met diverse bezoekers, waarbij Paul en ik ook geïnterviewd werden door een journalist van een kunstsite. Verder op tweede pinksterdag tussen de bedrijven door wat geschilderd als tijdverdrijf. Leuk, al is er niet veel buiten gewandeld.

Wel heb ik zowel zaterdag- als zondagochtend nog een stukje hardgelopen, en later zaterdagochtend een kort bezoek gebracht aan de Hortus Botanicus in Leiden. Het groeit en bloeit daar goed, zowel buiten als binnen in de tropische kas. Tientallen kleine gifkikkertjes droegen met hun krekelachtige zang bij aan de tropische sfeer.




Inmiddels zijn de schilderijen na het nodige gesjouw weer thuis. Morgen (dinsdag) begint het gewone leven weer met een oppasdag. 

Geen opmerkingen: