zondag 4 juni 2023

Wandeling in Het Groene Hart

Vrijdag gingen we naar de 'wegens corona' twee jaar uitgestelde housewarmingparty van vrienden. Waar we van de weeromstuit andere oude vrienden troffen, die we de laatste jaren niet vaak hebben gezien. Vooral veranderd was de haarkleur, het grijs overheerste. 

Het was een fraai ingericht appartement, met warme kleurschakeringen, smaakvolle kunstvoorwerpen en uitzicht op een mooi klassiek deel van onze residentie. En daarna met z'n allen Indisch eten bij Toko Frederik in, jawel, de Frederikstraat. Lekker!  

Zaterdag was het weer tijd voor de maandelijkse wandeling met de steeds kleiner wordende wandelgroep (die ikzelf altijd nog maar 'De Doornvogels' blijf noemen ter nagedachtenis van initiator Hugo Verschoor).





Ditmaal had Loes een wandeling uitgestippeld die niet zozeer lang was maar zeker mooi. Vooral in dit seizoen. Vanaf station Goverwelle (Loes woont vlak bij het spoor) liepen wij langs het water over een door veel groen, knotwilgen omzoomde weg zo'n twee kilometer rechtdoor tot aan het centrum van Gouda. 


Daar wandelden we naar en door het oude centrum met de vele straten en steegjes. Dat was bepaald geen straf. Ook het weer werkte mee, het was een zonovergoten dag en vooral 's middags werd het behoorlijk warm. Meer foto's hier!


Na de lunch in de oude bibliotheek - daar bleek dat niet alleen het geestelijk voedsel van prima kwaliteit was - nam ik afscheid van  het gezelschap en ging met de trein terug naar Den Haag. Op het station trof ik Walter die vlak na mij vertrokken was zodat we samen terugreisden. Bij Alsem een bierpakketje gekocht en naar de woning van Frank gewandeld waar een tuinfeestje gaande was, dit in verband met zijn zestigste verjaardag. In de grote tuin met de al even grote natuurvijver lekker 'gechilld'. 

En vandaag (zondag) was een uitgesproken lui dagje. Er waren diverse loopjes in de omgeving maar heb nergens aan meegedaan. Alleen maar wat chillen, lichte tuinwerkzaamheden en een beetje tv kijken. Alhoewel, rond een uur of twee nog wel een rustig loopje gedaan naar en door de Bosjes van Pex. Zal netto zo'n veertig minuutjes hebben gelopen.    

Geen opmerkingen: