maandag 25 september 2023

Uitgewaaid!

Rijk Zwaan Loop

Weer even een terugblik op het afgelopen weekend. Dat begon zaterdag in 's Gravenzande, waar de Rijk Zwaan Loop plaatsvond. Bepaald geen onbekende loop, ik heb hier al vele malen aan meegedaan. 

Het weer viel vooral 's ochtends erg tegen aan de kust, veel regen. Wij (Jan G. en ik) waren ruim twee uur voor de start aanwezig, dus tijd zat om nog ergens iets te drinken, om te kleden (voor zover nodig) en een beetje in te lopen. 

Zoals altijd waren er veel lopers uit het Westland in de kleedkamers (van het schoolgebouw waar we altijd onze spullen achterlaten). Stuk voor stuk snelle, sterke lopers, die westlanders. 

'Uw verslaggever' liep veel langzamer (in tijd) dan een paar jaar geleden, het zij zo. 'We' lopen nog en dat is heel wat waard. Ik heb dit jaar wel aan het vereiste aantal lopen voldaan (5), om in het algemeen klassement te worden opgenomen.

Onze vereniging bleek trouwens goed vertegenwoordigd, en vooral de dames hebben goed gescoord op de diverse afstanden. Proficiat Miriam, Cynthia, Annemiek en Gerda!

De Hoge Veluwe

De volgende dag, zondag dus, deed zijn naam eer aan. Het werd een uitgesproken zonnige dag. Dus wederom ging de cultuurbarbaar richting De Hoge Veluwe. 

Bijna de hele dag op zo'n witte fiets gezeten, het was af en toe flink doortrappen tegen vals plat en heuveltjes op. Vanaf het bezoekerscentrum heb ik wel gewandeld, de helft van de zogeheten Hubertuswandeling, over een parcours van ruim negen kilometer. Behoorlijk pittig! Vijf kilometer lang heuveltje op, heuveltje af over bospaden vol knoestige boomwortels- en zandpaden door een uitgestrekt dennenbos.

Eenmaal bij Slot Hubertus weer de fiets gepakt en terug naar het bezoekerscentrum. Na een lunchpauzestop bij het parkrestaurant (dagsoep was pompoensoep met kruiden, prima) naar De Wildbaanweg, waar zoals altijd in deze periode vele auto's stonden en fotografen, met camera's met daarop van die grote teletoeters in de aanslag stonden. Op 'P1 en P2' is altijd de kans groot edelherten te zien.


Ook nog rond zes uur naar het Reemsterveld gefietst, waar ook veel edelherten kunnen worden gespot. Dat was ook nu weer het geval, maar ze liepen veel te ver weg om duidelijk in beeld te brengen. Wel was duidelijk dat het om meer dan één roedel ging en van alle kanten hoorde je de mannelijke herten burlen.


Rond kwart over zeven fietste ik terug naar de uitgang van De Hoge Veluwe. Wel te laat om de bus naar Ede Wageningen van 20.00 uur te halen, dus heb ik in mij het plaatselijke restaurant Het Smulhuis getracteerd op een pannenkoek met appel, appelsap en achteraf een biertje, Leffe Bruin. Dus de latere bus van 20:58 uur heb ik wel gehaald. Voorspoedige terugreis met bus, treinen en tram, om half twaalf thuis.

Geen opmerkingen: