woensdag 13 september 2023

Warme dagen


Menigeen zal de afgelopen week of het weekend op of aan het water hebben doorgebracht. Het ronduit subtropische begin van de septembermaand vormde een dissonant - zij het in positieve zin - met de opvallend koele augustusmaand. Zelf ben ik dit jaar maar een paar keer naar het strand geweest om te zonnebaden, maar vorige week heb ik dat ruimschoots goedgemaakt. 

In wisselend familieverband op het strand doorgebracht, bij de strandtenten Blow, Hudson en Habana. Op de laatste bloedwarme zondag nog met z'n allen iets gegeten bij Habana. 






Na de Vogelwijkloop vorige week heb ik nog twee keer getraind: drie keer op maandagavond, de andere keer op woensdagavond. Beide keren voor mezelf, die van woensdag noodgedwongen omdat ik van plan was met de groep mee te lopen. Ging niet door, het voert te ver om hierover uit te wijden. Iets met verloren en weer teruggevonden fietssleutels en fiets ophalen bij het oppas-adres. Werd dus een wonderlijke mix van lopen, stukje tram, weer lopen met tempo's en terug fietsen.

Op diezelfde woensdagavond was er ook een coopertest aan de Laan van Poot. Iemand van de vereniging werd na 'zijn' 12 minuten onwel maar kon dankzij adequaat handelen van omstanders worden bijgebracht. Wel werd hij per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd, waar - na het uitlezen van de AED - bleek dat een hartoperatie noodzakelijk was. 

Afgelopen zondag - 10 september - meegedaan met de Kopjesloop in Delft. Mogelijk vanwege de warmte, zeg maar rustig hitte, was er ditmaal geen sprake van een dichtbezette loop. Ook was ik de enige loper van mijn club. Ondanks de weersomstandigheden heb ik toch - voor mijn huidige doen - redelijk gelopen en was zelfs twee minuten sneller dan ik de laatste maanden op de vijf kilometer liep. Maar het was zo warm dat ik na het douchen lange tijd nat bleef, daar was geen handdoek of papieren tissue tegen opgewassen.

Daags erna nog een stuk meegelopen met de maandagavondgroep van Jan en Henk. Dat ging in het begin okee, op het programma stond een extensieve intervaltraining incl. twee keer 400-600-900 meter, maar na de eerste serie hield ik het - ook weer noodgedwongen - voor gezien en ging in eigen tempo naar huis. Toch beter dan niets.

Geen opmerkingen: