dinsdag 21 mei 2024

Sport en kunst met pinksteren

Weinig tekst ditmaal, wel wat foto's. Dit weekend deels doorgebracht in de Heilige Familiekerk aan het Kamperfoelieplein in verband met een gezamenlijke expositie van tien creatievelingen.

Op eerste pinksterdag ook in de namiddag naar de Laan van Poot gefietst, waar ik even gekeken heb naar de verrichtingen van onze nationale topatleten. Dit in het kader van het NK Atletiek voor clubteams. 'Ons' herenteam behaalde daar een eerste plaats! 



Op tweede pinksterdag (maandag dus) 'ochtends naar Amsterdam gegaan. Anke Louwerse, een collega en vriendin van jaren terug (55 jaar geleden alweer) had samen met creatieve vriendin Gerda Roodenburg een expositie opgezet in een ruimte van het Karthuizerhofje, en ik kreeg een uitnodiging. Leuk om haar en haar man en zoon weer te zien en te spreken. 

Anke heeft altijd geschilderd en is ook jarenlang docente geweest na haar afstuderen aan de Rietveld. Gerda maakt mooie keramiek, er stonden fraai bewerkte schalen.

Erg lang kon ik niet blijven want moest ook weer aanwezig zijn bij onze eigen expositie. Dus terug naar Den Haag, nu via een snellere route naar Amsterdam Centraal Station (heen ging het via Amsterdam Zuid en vervolgens met de bus, wat een relatief lang stuk rijden was naar de jordaan).

In de Heilige Familiekerk werd de expositie om vier uur afgebroken, waarna het onbarmhartig begon te stortregenen. Gelukkig kreeg ik een lift van organisator Loek, zodat de stapel schilderijen ongeschonden naar huis konden worden overgebracht.

Hieronder nog een paar foto's van de expositie van Anke en Gerda in het Karthuizerhof.





Geen opmerkingen: