zondag 4 augustus 2024

Struinen door Broekpolder, hollen door Kerkpolder

Zaterdag 3 augustus. Weer tijd voor de maandelijkse wandeling met het groepje, ooit 'De Doornvogels' geheten. Inmiddels sterk gereduceerd vanwege gezondheidsproblemen van enkele wandelaars.

Ditmaal was het mijn beurt om een wandeling uit te zetten. Geen probleem omdat het een route is die ik op eigen houtje met enige regelmaat bewandel. Dan heb ik het over de Vlaardingse Broekpolder, waar ik vooral in de lente wielewalen hoop te horen. Of zelfs te zien, al is dat laatste mij nooit echt goed gelukt moet ik zeggen.

Met de trein vanaf station Hollands Spoor vertrokken Walter en ik naar Schiedam, waar we vroeger dan afgesproken arriveerden. We gingen op een terrasje tegenover het station zitten tot even later Dea arriveerde. Na de koffie namen we de tram (lijn 24) naar het eindpunt Holy. Daar begon de wandeling die uiteindelijk stevig bleek te zijn, ruim tien kilometer over zowel verharde weg als bospaden.




De wielewaal hebben wij niet gehoord, andere vogels ook veel minder dan in het voorjaar wat logisch is: paartijd en broedseizoen zijn immers voorbij. Wel veelkleurige ruigte met een overdaad aan onder meer braamstruiken, springbalsemien en geel boerenwormkruid.



Rond de Broekpolder is het moeilijk om horeca te vinden, maar naast een Sushi-restaurant was er een uitspanning met padel-speelvelden, waar we iets konden drinken. Bij terugkeer in Schiedam zijn we in het centrum uitgestapt en hebben we een late maar copieuze lunch genoten op het terras van Záálig.


Kerkpolderloop

Zondag 4 augustus. En toen was het alweer de derde kerkpolderloop van dit seizoen, het bekende 5 km rondje in Delft. Wat mij betreft een traditie!

Met Jan Groeneveld ging ik met tram lijn 1 vanaf Hollands Spoor naar Delft. Uitstappen Diepenbrockstraat en langs het water naar de Kerkpolder gewandeld, waar we zoals altijd bij Onder Ons werden verwelkomd. 

Ouwe taaien verenigd door Bas van Binnendijk

De opkomst was behoorlijk, veel bekende gezichten. Leuk dat ditmaal ook Michel en Hizkia meededen, lang niet gezien. Even kort ingelopen en wat oefeningen gedaan met Jan, daarna naar de start.

Het was aardig weer, halfbewolkt met een aarzelend zonnetje en weinig wind. Dus eigenlijk behoorlijk loopweer. We hebben het dan ook weer allemaal volbracht. zelf liep ik een minuutje sneller dan de vorige keer, dus dat motiveert wel ook al gaat het zelfs met die minuut sneller om een relatief langzame eindtijd. Ben hoe dan ook tevreden!

Uiteraard na de loop douchen, omkleden en eventjes een nazit onder het genot van koffie of iets anders. Erg lang kon ik niet blijven want ik verwachtte visite. 


Geen opmerkingen: