zondag 16 november 2014

De benen strekken in Delft

Echt zo'n dag om binnen te zitten: grauw, druilerig weer, niet echt aanlokkelijk om een fietstocht of een wandeling te maken. Maar van lang binnenzitten wordt je ook zo gaar... Toen buurman Jan de Vries gistermiddag aanbelde met de vraag of ik nog 'ergens' ging lopen antwoordde ik dat ik nog geen concrete plannen had, maar dat ik sterk overwoog om naar Delft te gaan. AV 40 was weer aan de beurt voor de maandelijkse prestatieloop over 5, 10 of 15 kilometer.

Jan wilde wel lopen omdat het voetballen was afgelast, evenals het hockey van zijn dochter waar hij eventueel zou gaan kijken. Kort en goed: vanmorgen rond kwart voor tien met Jan naar Delft gereden. We waren er vroeg, rond tien over tien. Eerst in de kantine wat koffie gedronken. Wie er op dat moment ook waren: Jules Helmich van Groep 5 en zijn snelle vriendin Birgit Varson. Jules was wel wat van plan, in ieder geval wilde hij proberen onder de 48 minuten - 'op de tien' - te blijven. Buurman Jan's streven was 'onder de 50' en ik wist het nog niet zo. Vijf of tien kilometer, ik zou wel zien maar ik schreef mij voor 'de vijf' in.

Weer iets later kwamen Wim en Marianne van Es, zij gingen 'gezellig' 10 km lopen en nog wat later Michel en Hizkia, ook zij gingen voor de tien. En in de kleedkamer trof ik Hans Verbeek, ditmaal niet barrevoets maar op slippers.

Michel 
Jules
Jan
Hizkia

Toen de - waarschijnlijk vanwege het weer kleine - meute van start ging, zette ik er meteen aardig de pas in en merkte al voor het 1 km punt dat het een 5 km tempo was, dus koos ik iets verderop waar het parcours zich splitste voor het 5 km pad. Met dit soort loopjes zie je altijd mensen die steeds een beetje in jouw buurt lopen, de ene keer zijn zij sneller, de andere keer jij. Zo keek ik vandaag Ellen Melse in de rug en van lieverlee liep ik wat op haar in, maar dat was niet van lange duur. Uiteindelijk kwam ik ongeveer twintig seconden na haar - als twaalfde - over de finish, in 25'30''. Daar moest ik echt wel voor lopen. Birgit werd overigens tweede op de 5 km. in 21'40''.

Even snel gedouchd en omgekleed zodat ik op tijd terug bij de finish zou zijn om clubgenoten over de meet te zien komen. Uiteraard met het cameraatje in de aanslag...

Jules en Birgit

Daar bleek dat zowel Jules als Jan ruimschoots het hun voor ogen gestelde doel hadden gehaald. Nadat Michel in 44 minuten en nog wat over de finish kwam, volgde Jules een minuut later. Mooi!

Buurman Jan kwam in ruim 48 minuten over de meet en Hizkia in 49 minuten. Allemaal prima gelopen!

In het clubhuis nog wat nagepraat en daarna huiswaarts gekeerd. We hebben vandaag weer een frisse neus gehaald en nog lekker gelopen ook!

Geen opmerkingen: