donderdag 27 november 2014

Lopen in en voor water

Gisteravond stond er op papier (het trainingsschema) een vrij lichte training genoteerd, maar in de praktijk... viel het ook wel mee. Op het programma stond een duurloop van anderhalf uur. De dames hadden ditmaal de leiding (ik hoor iedereen al denken: ditmaal?! ;-)). Sanny ging over het inlopen en de warming-up, Sandra en Odette over 'de kern' van de duurloop die werd gevarieerd door een aantal versnellingen (in ons geval werd dat drie- of viermaal 30 seconden).

Wij liepen de Laan van Poot helemaal noordwaarts af naar de Nieboerweg, van daaruit linksaf naar Duindorp. Via de Wieringestraat liepen wij naar het havengebied van de voormalige Norfolklijn - tevens het gebied waar velen van ons over een paar weken starten voor de Meeuwen- en Makrelenloop - en gingen richting havenhoofd. Dat was niet verlicht, dus wel steeds kijken waar je je voeten neerzet. Na diverse valpartijen is een aantal van ons toch meer 'oplettend' gaan lopen.


We gingen het havenhoofd op en aan het eind, bij het kleine vuurtorentje, keerden we om. Het begon inmiddels te regenen maar, in weerwil van wat de buienradar een paar uur eerder had voorspeld, was het geen kortstondig buitje en evenmin was er sprake van motregen. Nee, het begon flink en vrij langdurig te regenen. Eigenlijk heb ik daar een bloedhekel aan maar als je eenmaal loopt is het niet zó erg, je bent dan toch al nat en opgewarmd. Wel was ik (waren wij?) blij dat het op het laatst droger werd.

Op de terugweg liepen we in een flinke lus langs de diverse binnenhavens en uiteindelijk gingen we over achtereenvolgens de Westduinweg, Houtrustweg en Laan van Poot terug naar ons honk. Nog even wat afsluitende loop- en gewone hersteloefeningen en dan op naar de thee of ander vocht. Dat laatste werd in mijn geval water uit de douche.

Het was niet overdreven druk in 'de kantine' maar niettemin gezellig. Kantine staat tussen aanhalingstekens omdat er steeds discussie danwel twijfel is over hoe je ons clubgebouw moet noemen: clubgebouw? clubhuis? (wordt door sommigen wat 'kakkerig' gevonden), Honk? Of toch maar kantine? Wat een wereldprobleem nietwaar, zelf neig ik steeds naar 'clubhuis' en soms tot 'kantine'.

Nu een paar dagen rust tot zaterdagochtend. Liepen we deze woensdag in (regen)water, zaterdag gaan we lopen voor water. Dan wordt de Meijendelloop gehouden, evenals de Meeuwen- en Makrelenloop een uit de hand gelopen trainingsbijeenkomst van een stel loopvrienden, dertig jaar geleden ontstaan. Eerst als een ronde over 25 kilometer die in Delft begon en daar via Nootdorp, Pijnacker en Oude Leede ook weer eindigde. Mede doordat de verkeersafzettingen en de veiligheid van de lopers steeds meer in het gedrang kwam, werd de loop in 2008 voortgezet in het fraaie duinengebied Meijendel. Dit wel na overleg met Dunea (voorheen Duinwaterleiding). Vanwege het overweldigende succes is er voor die loop vergunning verleend tot 2016. Als tegenprestatie is aan de Meijendelloop een goed doel verbonden, te weten het wereld waterproject Tabora in Tanzania.

1 opmerking:

Arnold Vonk zei

Dus eigenlijk kunnen we naar de pomp lopen? zo te zien, kom jij er net vandaan ;-) Dunea laat het water voorlopig nog lekker stromen in Meijendel