zaterdag 10 oktober 2015

Herfstzonnige Haagsche Tien

Warming up op de baan...
Vandaag hebben bijna 240 lopers, vrijwel allemaal leden van een van de regionale hardloopverenigingen Sparta, HRR, Koplopers en Haag Atletiek, meegedaan aan de tweede editie van de 1 van de 4. Ditmaal waren wij (d.w.z. Haag Atletiek) de gastvereniging,

Wij hoefden ons niet te haasten, want de loop (5 en 10 km) begon pas om 14:00 uur 's middags. Dus 's ochtends eerst nog even naar de Gamma gelopen om een paar brede kwasten te kopen - altijd handig voor bij het schilderen - en via de bakker terug. Thuis nog wat gerommeld en om één uur op de fiets naar de Laan van Poot.

Het was daar al aardig druk. In het krachthonk het startnummer opgehaald, omgekleed, hier en daar een snelle groet en aanmoediging en vervolgens naar buiten om een beetje los te lopen.


Op het grasveld achter het clubhuis deden Sanne, Berry en een paar mensen van zijn Vredeslooptrainingsgroep, de warming up. Even meegedaan inclusief een paar versnellingen op de baan. Daarna met z'n allen naar de start. Mooi op tijd (om 14:00 uur) werd er gestart.

Zoals meestal gingen de lopers ook nu weer een volle ronde over de baan. Daarna het sportpark af, bij de Laan van Poot naar rechts en zo'n 150 meter verder weer rechtsaf het duinpad op dat parallel aan de atletiekbaan loopt. Aan het eind van dat pad een scherpe bocht linksaf en naar boven, het Fuutpad op. Voor mij is en blijft dat altijd een zware klus, zo'n lange klim omhoog, hoe goed ik ook in vorm ben. Maar aan het eind daarvan volgde de verlossing in de vorm van het lange verharde pad naar Duindorp. Eenmaal daar een stukje Nieboerweg af en via de Laan van Poot anderhalve kilometer terug naar de baan. Daar was het 5 km. punt en de finish, de 10 km lopers gingen van daaruit voor de tweede ronde.

Het weer zat in elk opzicht mee: lekker warm zonnetje en de wind was te verwaarlozen. Wat mij betreft ging het een stuk beter dan veertien dagen geleden, toen ik mij in Clingendael genoodzaakt zag de 10 km loop tot drie keer toe te onderbreken. De eerste ronde ging vlot, maar even na het ingaan van de tweede ronde, bij het duinpad, werd ik ingehaald door achtereenvolgens een aantal groepsgenoten onder wie Sandra Kleijn, Alice de Klerk, Sonja van Breukelen, Ton van der Pol en Sandra Korff de Gidts. Vrij naar Van Gaal: "gingen zij nou zo snel of ging ik zo langzaam?" Toch maar proberen het tempo te handhaven, en dat lukte. Klein beetje gas terugnemen, en bij de Laan van Poot liep ik mijn Groep 5-genoten weer wat in. Behalve Peter Coelman dan, die was al eerder uit ieders zicht verdwenen en bleek achteraf, op Berry na, de snelste van het stel. En dat met zijn 69 jaar...

Op de baan kwam het hierbovengenoemde groepje nog net niet hand-in-hand over de finish, grappig is wel dat wij allemaal tussen de 51 en 52 minuten hebben gelopen ('uw' verslaggever 51'42'').

Ton en ik hebben zelfs nog 'Grote Hans' van Groep 5 er uit gelopen, maar dat kwam omdat Hans niet helemaal in topvorm is momenteel, normaal loopt hij een stuk harder.


Bezweet maar voldaan naar de kleedkamer gelopen, daar gedouched, omgekleed en in de kantine nagepraat en nagenoten met de anderen. Er gingen zelfs nog twee biertjes in, maar dat mocht van mijzelf...

En oh ja: de volledige uitslagen (met dank aan Marleen en Frank) staan hier!!


Geen opmerkingen: