zondag 29 mei 2016

Geheel vrijwillig!


Gisteren was een onverwacht mooie voorjaarsdag met zomerse trekjes. Anders dan voorspeld was, want het is de hele dag droog gebleven. Aan de kust in ieder geval wel. Dat kwam mooi uit, want het was vrijwilligersdag bij Haag Atletiek, met een aantal workshops die deels in de buitenlucht plaatsgrepen.

Inleidend spreekstalmeester Ruud
Zo was er een geheel bij deze zonnige dag passende Zumba workout met opzwepende Latijns Amerikaanse muziek, gebaseerd op Salsa en Merengue. Daarvoor had ik mij niet aangemeld, maar kon toch niet helemaal stil blijven staan bij het fotograferen van de meer danslustige clubleden. Dus toch nog twintig minuten meegehobbeld.


Elders was 'Who is who', een variant op het speeddaten waarbij singles enkele minuten de tijd krijgen om elkaar aan tafel (face-to-face) te leren kennen. Nu kenden de meesten elkaar al, wat niet wegneemt dat het er best gezellig en op een luchtige manier serieus uitzag. De deelnemers waren ook niet allemaal single, het ging er om elkaar eens op een wat andere en nog wat persoonlijker manier te leren kennen.


Wie meer culinair aan de slag wilde kon terecht bij de Smoothies workshop, waarbij supergezonde en ongetwijfeld smakelijke brouwsels werden bereid van fruit en groenten.


Een van onze fysiotherapeuten, Hans de Koning, leidde de workshop 'Blessurevrij sporten'. Er was een grote opkomst. Niet zo verwonderlijk, want welke loper heeft er nooit te maken gehad met een blessure waardoor hardlopen bemoeilijkt of zelfs - al dan niet tijdelijk - onmogelijk werd? Hans vertelde over symptomen, oorzaak en behandelingswijze van blessures en ook hoe je het ontstaan van blessures zoveel mogelijk kunt voorkomen.


Zelf had ik mij opgegeven voor de workshop sportfoto's maken. Clublid-fotograaf Peter Pronk gaf een interessant college van een uur waarbij heel wat ins en outs van het fotograferen van - met name - sporters aan de orde kwamen. Veel aandacht werd besteed aan camera instellingen, scherpstellen, compositie en belichting.


We konden naar afloop ook oefenen in de praktijk, want buiten was net de workshop 'Baanatletiek' bezig met het uitproberen van meer technische nummers zoals sprinten, speerwerpen en verspringen. Dit onder begeleiding van een aantal jonge baanatleten en trainers.


De baanploeg voor één dag presteerde buiten verwachting, al haalde niet iedereen de limiet voor Rio...
Sluitstuk van de middag was de pubquiz voor iedereen. Dat vond plaats op het zonovergoten terras van het clubgebouw. Er werden teams van zes personen samengesteld, waarna de in kleurige outfit gestoken quiz-master Dick Witmond een zestiental vragen stelde die niet allemaal even makkelijk waren, maar in teamverband konden worden opgelost.

Onze speaker en ditmaal quizmaster Dick in actie
Er waren ook veel feitelijke vragen bij over het wat, waar, wanneer en hoeveel van onze vereniging. Gelukkig was er binnen ons team een deelnemer die heel lang lid en trainer is van de club, hij wist ook erg veel. Het bleek dat we ons team niet ten onrechte tot 'Pub Hartman' hadden gedoopt.

Na het beantwoorden van de vragen, werden de ingevulde formulieren doorgeschoven naar het naastgezeten team ter controle van en puntentelling bij de juiste antwoorden die werden gegeven.

Het brons ging naar het team met o.a. Cor, Ruud, Ellen en Ilse

Team Pub Hartman 'tweeds'

En de winner is.... team Haagse Bluf!
Een en ander leidde voor het team waarin onder anderen Ilse, Ruud, Cor en Ellen zaten tot een derde plaats. Dat werd nog spannend, want ons team was nog steeds niet genoemd en onze quizmaster had nog maar twee formulieren in handen. Het verlossende woord kwam  snel: ons team Pub Hartman won het virtuele zilver. Het team 'Haagse Bluf' bleef ons nog flink voor, volgens mij was het Sjoerd Witmond die daar het brein was maar corrigeer mij gerust als ik het fout heb. Ook de namen van de teams heb ik niet meer paraat, sorry.


Na de quiz bleef het nog lange tijd op een plezierige manier onrustig bij Haag Atletiek, d.w.z. relaxed, met een hapje en een drankje (nou ja, meer drankjes). Allemaal gratis, dus het was een echt hollands feestje! Zelf ben ik niet tot het zoete eind gebleven want had privé-verplichtingen. Hoe dan ook was het in elk opzicht een topdag met veel zon, gezelligheid en door menigeen is er ook nog het een en ander opgestoken. Voor herhaling vatbaar! 

Geen opmerkingen: