donderdag 12 mei 2016

Zomerse sfeer aan Laan van Poot

Het was druk gisteravond, tijdens de training. Zo raar is dat niet want het was prachtig weer, zó mooi zelfs dat het buitenterras tot laat in de avond bezet was. Daarvóór is er flink getraind onder leiding van Sandra. Er stond, afgezien van een wat uitvoeriger inloopsessie met loopscholing, een baantraining op het programma volgens het schema 200-400-800 meter in 5 km tempo (twee of drie series), met telkens 90 seconden herstel tussen de tempo's en drie minuten herstel tussen de series.

Ondanks dat we 'gematst' zijn door geen drie, maar twee series te lopen, was het pittig genoeg. De 'tweehonderdjes' gingen binnen een minuut, vierhonderd zo rond de 1'50-1'55 en de 800 even onder de vier minuten. Nu gebiedt de waarheid te zeggen dat ik deze tijden niet heb geklokt, ik baseerde mij op info van de voorste twee lopers (Arie en Sonja) en telde daar het aantal seconden bij op dat ik na hun kwam. De laatste 800 meter kreeg ik het zwaar waardoor het tempo drastisch omlaag ging. Achteraf hoorde ik ook van anderen dat dit 'een pittige' was, wat vooral door de warmte kwam.

De training werd afgesloten met wat 'oefeningen op het gras' die goed waren voor de zogeheten 'core stability'.

Ook overdag nog wat getraind in het krachthonk, wij waren met z'n achten. Na het bekende 'bakkie leut' ter afsluiting naar huis. Daar heb ik de schildersezel van boven naar beneden gesjouwd en in de tuin gezet, vervolgens de benodigde materialen. Weleens leuk om buiten te schilderen, maar het weer moet er wel naar zijn. En dat was het geval. Opzetje gemaakt, moet nog wel iets aan gebeuren.

Voor de meesten was het de laatste intensieve training van deze week omdat er dit pinksterweekend best veel te beleven valt op loopgebied. Zo is er de DIOS lenteloop in Den Hoorn waaraan een aantal groepsleden deelnemen. Zelf ga ik in Drenthe lopen, deelnemen aan de Gieten Run (10 kilometer).

Tenslotte 'something completely different' namelijk 'de nieuwe' van Radiohead. Patrick Meijer, inmiddels voorzien van een kek baardje, zei er al een aantal nummers van te hebben beluisterd en was dolenthousiast. Dus vanmorgen ook even geluisterd, pastorale sfeer, een wonderlijke mix van electronica, ambient, klassiek. Heel mooi! Nu al lovende recensies in onder andere De Volkskrant. Of de muziek beklijft? De toekomst zal het leren...

Geen opmerkingen: