zondag 28 augustus 2016

Finale Kerkpolderloop

Gezellige ´nazit´ bij laatste Kerkpolderloop van dit seizoen
Op facebook en andere sociale media doen lopers van diverse pluimage uitgebreid verslag van hun avonturen. Doorgaans gaat het om min of meer spectaculaire evenementen, minimaal marathons, ultralopen waarbij honderden kilometers worden overbrugd, zware trailruns door de bergen, triathlons, obstakel runs en andere 'challenges'.

Weinig lees je over de kortere afstanden, zeg 5 tot 10 kilometer. Wat logisch is, dit zijn afstanden die zeker voor de ultra's meer als 'inlopen' fungeren.

Nou ja, het blijft Onder Ons (!) en ìemand moet het doen dus hierbij het verslag van de laatste Kerkpolderloop van dit seizoen!

Net op tijd was ik vanmorgen bij de bushalte om te schuilen onder de abri, want het begon onbarmhartig te regenen, wat gepaard ging met een paar klappen onweer. Echter was dit noodweer niet van lange duur. Eenmaal in Delft, regende het niet meer maar de luchtvochtigheid bleef hoog.

Hoewel ik een paar gezichten miste, was ook deze editie redelijk bezet. Hoeveel lopers zullen het geweest zijn? Ik schat zo'n 120 personen.


Ik ging vrij rustig van start opdat ik nog iets zou overhouden voor tussendoorse versnellingen. Maar Jan G. riep vanaf de zijlijn dat ik te hard wegging, waarop ik ietsje gas terugnam. Op deze manier ging het goed. Halverwege kwamen twee mensen mij voorbij, Hizkia en Hans Verbeek, maar ik was zo verstandig - of gewoon te moe - om mij te laten opjutten. Had toch niet gewerkt want het was niet alleen bloedwarm - tijdens de loop liet de zon zich zien - maar vanwege eerdergenoemde luchtvochtigheid ook erg 'benauwd'. Meer lopers bleken daar last van te hebben gehad, het zorgde voor pap in de benen. Toch kon ik aardig doorlopen en op mijn beurt heb ik ook nog drie, vier mensen ingehaald. Uiteindelijk kwam ik na een vermoeiende eindsprint in 25'59'' over de meet.

Fred en Arie in de kleedkamer, mijmerend over 'goede tijden' van weleer...
Heel eerlijk? Ik had gehoopt en ook verwacht dat ik ditmaal laag in de 25 minuten of zelfs onder de 25 minuten zou kunnen lopen. Ik dacht namelijk wat afgevallen te zijn de afgelopen week maar bij thuiskomst bleek dat dit minder was dan ik had gedacht. Wat niet wegneemt dat ik mijn eetpatroon probeer te handhaven, ook al loop je er geen meter sneller meer door.


De nazit op het terras van Onder Ons was als altijd gezellig. Ons tafeltje werd 'bemensd' door Hizkia, Michel, Paul Wobbe en Jan Groeneveld. En ik zei de gek.


Er kwam trouwens nog iemand bij ons op bezoek. De neus heeft hij met de cultuurbarbaar gemeen, maar voor de rest is het onduidelijk om wat voor insect het gaat. Een wesp? Sluipwesp? Een soort vlinder, of cicade? Geen idee eigenlijk, ik heb 'm ook niet op internet kunnen traceren.
Update: Vriend en natuurvorser Wim Voortman wist te vertellen dat dit de Schorpioenvlieg is).

Zoals ik aangaf, dit is de laatste Kerkpolderloop van dit seizoen! Tot volgend jaar. Maar waarschijnlijk wordt dat veel eerder want in Delft wordt elke week een prestatieloop georganiseerd, afwisselend door de lokale atletiekverenigingen Koplopers en AV '40 georganiseerd.

Geen opmerkingen: