maandag 15 augustus 2016

Vlinders en andere zomergasten

Ditmaal een terugblik op een rustig weekend. Geen Kerkpolderloop ditmaal, na de Bradelierloop van zaterdag, een doorwaakte nacht (Het Dafne Schippers effect) en een logee, had ik geen puf meer om naar Delft te gaan. Komend weekend weer!

Gisteren weer naar Zomergasten gekeken. Ik behoor tot die mensen die daar het grootste deel van de avond naar kunnen kijken en de volgende dag de recensies leest. Maar daarna heb ik geen zin meer om de keuzefilm te bekijken, domweg omdat ik daar dan te moe voor ben.


Nu wil het geval dat ik jaren geleden (in 2000) Hedy d'Ancona mocht interviewen, dat was bij haar thuis, tegenover Theater Carré. Thema van dat interview was haar affiniteit met kunst en mening over het - toenmalige - kunstbeleid. Het was een leuk gesprek. Uiteraard hing er veel kunst aan de muur, schilderijen van onder anderen haar partner Aad Veldhoen en van Jeroen Krabbé.

Ik was dus wel geïnteresseerd in deze zomergast en ik moet zeggen: het was de beste aflevering tot dusver. Ook de gekozen tv-momenten waren raak, zoals dat hartverscheurende filmpje van Michaël Dudok de Wit, 'Father and daughter'.


Voor de rest: overdag een beetje gefietst, eerst naar de boulevard, daarna doorgepeddeld naar Meijendel.

Op de boulevard en het strand was het - mede door Olympic Experience - een drukte van belang. Gezellige zomerdrukte, met beach volleybal, surfen en andere activiteiten. Paar sfeerfoto's genomen...


Verder met de fiets de duinen in. Bij de vlinderstruiken rond Boerderij Meijendel zag ik ondanks het inmiddels warme weer - met zon - minder vlinders dan vorig jaar rond deze tijd. Atalanta's zag ik wonderlijk genoeg helemaal niet, wel vrij veel citroenvlinders, een gehakkelde aurelia en enkele parelmoervlinders.


Geen opmerkingen: