donderdag 4 augustus 2016

Trailtraining tussen pokémonjagers


Na het rustdagje inclusief filmhuisbezoek op dinsdag, moesten wij woensdag weer aan de bak. Dat begon 's ochtends in het krachthonk. Het was er druk voor woensdag-ochtend begrippen, we waren met z'n zevenen. Voor een aantal van ons zat de vakantie er op, vandaar.
In ieder geval het gebruikelijke circuitje afgewerkt en daarna koffie of thee aan de bar met clubhuisbeheerder Frans.

's Avonds stond er een stevige training op het programma. Alle aspecten kwamen aan bod: duur, snelheid, klimmen en lopen op zwaar terrein. Een soort trailtraining zeg maar, althans gedeeltelijk. Ook onze groep 7 was weer aardig vertegenwoordigd, met een aantal uit het buitenland teruggekeerden onder wie Elly, Ilja en Ton.

Het werd een duurloop met een forse kern: 4-4-6-4-6-4-4 minuten in 10 km tempo, met als tussenpauze (herstel) telkens de helft van het daarvoor gelopen aantal minuten.

Aanvankelijk kwam ik moeilijk op gang, de herinnering aan de loopjes van het weekend en de ook niet bepaald lichte trainingssessie van afgelopen maandag had zich kennelijk in de beenspieren genesteld. Maar naarmate de training vorderde ging het beter en al snel liep ik in het kielzog van de voorste lopers (Arie, Peter en Jan) mee.

Het eerste deel van de route liep via het fiets- en aangrenzende wandelpad van het Westduinpark naar Kijkduin. Daar was het even opboksen tegen een fikse wind vanuit het zuiden. Daarna ging het een flink stuk over het fiets/duinpad langs de Machiel Vrijenhoeklaan verder de duinen in. Na pakweg een kilometer gingen we - halverwege een versnelling - rechtsaf de trap op, waarna we terugliepen via het 'nieuwe' fietspad.Ook op deze terugweg weer een flink stuk versnellen, waarbij Patty zich ook nog even 'van voren' liet zien. Bij Kijkduin weer een in tempo naar boven toe, en daar op het voetpad slalommend tussen de Pokemon-jagers - waartussen eentje die naar ons begon te schelden - tot even voorbij de winkelgalerij. Na een korte stop bij de waterpomp op het Deltaplein kwam de laatste versnelling inclusief pittige klimmetjes. Wij - en vooral Peter - gooiden daar nog even alles uit de kast.


Laatste stuk ging via de zandheuvels van het recentelijk tot natuurpark omgevormde deel van het Westduinpark. Eenmaal terug bij de Laan van Poot, hadden we er ruim 85 minuten opzitten en hadden we netto 11,5 kilometer gelopen.

1 opmerking:

Arnold Vonk zei

voorstel voor naamswijziging: Laan van Pokemon(jager)?