donderdag 18 augustus 2016

Zandkastelen en pyramiden


Woensdag 17 augustus 2016 gaat onze kleine geschiedenis in als de dag van de Oma's en de Opa's. Na een welverdiende vakantie in Portugal genoten dochter en kleindochter in Kijkduin na van - waarschijnlijk - een van de laatste warme zomerdagen van dit jaar.

Wij waren er ook bij. Omdat een neef bij ons logeerde en met zijn vriendin Den Haag en Scheveningen wilde verkennen, had ik hen onze fietsen uitgeleend opdat zij zich wat makkelijker konden verplaatsen. Dus ging ik te voet naar Kijkduin, toch een stief half uurtje tippelen.

Het werd een prima stranddag, warm, met een zwoele wind. We zaten met een grote groep, echt een familiegebeuren. Deze opa moest natuurlijk aan de bak om een zandkasteel te maken. Dat het maar goed is dat ik geen architect ben geworden bewijst bovenstaande foto.


De afgelopen dagen is er ook flink getraind. Maandag was een duurloop onder leiding van Sandra, met een paar lange versnellingen. Wij liepen eerst naar Duindorp en vervolgens via de duinen naar het door Pokémon-jagers bezette Kijkduin. Dan nog een stuk over het verharde fietspad langs het strand tot aan de Zandmotor en dan terug.

Met de herinnering aan de Bradelierloop nog in de benen en maandag overdag een pittig fietstochtje met flink wat klauterwerk naar Meijendel, was het een moeizame start. Desondanks ging het goed en op het laatst kon ik aardig mee met de voorsten. Maar als de kopgroep uit Peter en Sonja bestaat, wordt het toch wel flink aanpoten. Niettemin op de terugweg door de duinen een demarrage geplaatst, doe eens gek. Netto zo'n 75 minuten gelopen.


Dinsdagochtend eerst bramen geplukt en daarvan jam gemaakt, daarna van alles gedaan zoals het zijkamertje gedeeltelijk ontruimen voor de logee. Schildersezel in de tuin gezet en daar wat gewerkt, .

Woensdagochtend de inmiddels traditionele sessie in het krachthonk waarbij toch nog steeds geleidelijk progressie wordt gemaakt. Daarna dus naar huis, weer wat geschilderd in de tuin en vervolgens naar het strand.

Woensdagavond voelde de looptraining - onder leiding van Arie - nog zwaarder aan dan maandag. Dat wil zeggen: het programma was niet echt zwaar (duurloop met twee 'soort van' pyramides van 4-8-4 minuten) maar met protesterende knieën, zware benen èn de warmte ging het mij aanmerkelijk minder goed af dan maandag. Wij liepen naar Meer en Bos waar de eerste serie versnellingen werden gelopen. De tweede serie werd terug naar de baan afgewerkt, met uitzondering van de laatste vier minuten. Dat kwam neer op iets meer dan 800 meter, twee rondjes en nog wat. Het was al met al weer een goede training. De komende dagen maar even pas op de plaats.

Na afloop werd er door diverse personen hun verjaardag gevierd. Op het druk bezette terras, want het was prima weer. Thee en gebak! Van onze groep zeven was dat Odette, terwijl verderop Ellen van der Velde - van groep vijf - die het afgelopen weekend nog derde senior-dame werd bij de Bradelierloop, haar groep tracteerde.


Vandaag hebben we oppas-dag, maar ik zal ook actie moeten ondernemen richting vijver: bij het bijvullen zag ik dat het vijverwater melkachtig-troebel werd, wat geen goed teken is. Zal misschien flink van slik en ander ongerief ontdaan moeten worden en daarna veel vers water er bij...

Geen opmerkingen: