donderdag 26 januari 2017

First Stick?

Gisterochtend had de krachttraining een staartje in de vorm van koffie met gebak. Een van de trouwste bezoekers van het krachthonk, Wim van den Houven, moest om gezondheidsredenen afhaken en Menno had een aantal - letterlijk en figuurlijk - 'oud'gedienden opgetrommeld om Wims 'soort van' afscheid te vieren. Iets dat door de afscheidnemende zelf in muzikale zin werd opgeluisterd met mondharmonica-muziek. Hij had ook foto's uit zijn verleden meegenomen, leuk om een en ander te bekijken.

Opvallend vond ikzelf de foto's van een electrische bas, een voorloper van de Chapman Stick Guitar zoals deze heden ten dage ook door wereldberoemde basgitaristen als Tony Levin (o.a. Peter Gabriel, King Crimson, Stickman) worden gebruikt. Zie filmpje.

Volgens Van den Houven (89 jaar) heeft hij deze electrische basgitaar in 1955(!) zelf ontworpen en gebouwd maar er nooit patent op aangevraagd vanwege de hoge kosten en rompslomp dat dit met zich meebrengt. Verrassend vond ik het wel.


's Avonds stond er een stevige baantraining op het programma, bestaande uit 200m - 600m - 400m - 800m in 10km tempo, met relatief korte rustpauzes. En dat driemaal, waarbij geen extra rustpauzes tussen de series werden ingelast.

Kortom, een pittig programma waarbij het risico om te enthousiast (lees: te snel) te lopen en jezelf zodoende 'op te blazen' niet ondenkbeeldig was. Zelf heb ik de hele tijd 'op spaarstand' gelopen, wat uiteraard niet tot (voor mij) flitsende tijden leidde maar wel tot een tempo dat 10 kilometer volgehouden zou kunnen worden.

Geen opmerkingen: