maandag 9 januari 2017

Heen en weer drenthelen

Allereerst een compliment aan Ruben Pronk, de dertienjarige zoon van Peter en Janet Pronk. Hij heeft een waarlijk fantastische fotoreportage gemaakt van de afgelopen zondag gehouden Oliebollencross bij Haag Atletiek. De strijdende sporters en de duidelijke inspanning die van hun gezichten valt af te lezen, tegen de achtergrond van het mooie, avontuurlijke nieuwe parcours maken dit fotoverslag helemaal top!

Gisteren (zondag) was een wonderlijke dag. Vrij onverwacht gingen we op familiebezoek in Drenthe, dat besluit werd aan het eind van de ochtend genomen en een uur later zaten we in de trein naar Utrecht met overstap op de trein richting Groningen. Vanuit Assen namen we de bus naar Gieten.

Eigenlijk was het niet 'zomaar' een visite, er moesten ook wat huiselijke hand- en spandiensten worden verleend aan mijn schoonzus maar het voert wat ver om daar op door te borduren.

Hoe dan ook was het opmerkelijk om te zien dat het landschap na Gouda iets witter werd, daar was dus sneeuw gevallen maar de dooi van gisteren en vandaag heeft het ergste wit weggewist. Zo was het ook in Drenthe, hoewel daar wat meer sporen van de resterende sneeuw zichtbaar waren.


Even na vieren waren we op de plaats van bestemming. Zelf heb ik nog een stukje gewandeld naar het dorp en bij de Lidl aldaar wat boodschappen gedaan voor het avondmaal. We kwamen onaangekondigd, dus er was uiteraard niet gerekend op eten. Maar we zijn niets te kort gekomen, zelf maakte ik nog gevulde avocados klaar, er was soep en er waren franse kazen met crackers. Bovendien was er een toetje in de vorm van ijs met slagroom en banaan, besprenkeld met een paar druppels sterke koude koffie.

Vroeg in de avond, na de koffie, weer terug naar het Haagje. Met een van mijn achterneven meegereden naar zijn woonplaats Groningen waar ik bij het station werd afgezet. Al snel kwam de IC naar Den Haag, maar aangezien deze niet verder reed dan Amsterdam Schiphol - daar kon een snelbus naar Den Haag worden genomen - in Almere overgestapt op de IC naar Amsterdam Centraal, daar de eerstvolgende trein naar Den Haag. Dat was de IC met eindbestemming Vlissingen. In Leiden andermaal overgestapt op een IC naar Den Haag. En dan weer met de tram naar huis. Kortom, de terugreis was wat gecompliceerdere dan de heenreis, tegen half twaalf in de avond thuis.

Het was in ieder geval mijn kortste verblijf in Gieten ooit!

Geen opmerkingen: