zondag 8 januari 2017

Oliebollencross en Nieuwjaarsreceptie Haag Atletiek

Het was weer een pittig crossje bij Haag, en dat ging deels over een ander parcours dan voorgaande jaren. Wim Hartman en Carel Knoester hebben de nodige creativiteit aan de dag gelegd om dat parcours zo mooi en afwisselend mogelijk uit te zetten. De 'zandbak' is er echter in gebleven, alleen werd deze nu van een andere kant benaderd, via een andere 'ingang'. De cross leek ook wat zwaarder dan de vorige edities. Paul Kruijssen, die toch bepaald geen slechte tijd neerzette vandaag, had het over een 'Escher Parcours'. Dus alleen maar klimmen.


Nu was dat voorgaande jaren ook zo, reden dat ik het de diverse 'heuvel-opjes' weer aardig zwaar had. Maar afgezien daarvan, ging het best lekker. Er waren trouwens ook enkele vlakkere stukken waar je kon herstellen. Drie ronden moesten worden gelopen en die zijn ook gelopen. Uiteindelijk kwam ik in 44 minuten en 18 seconden over de meet, vlak achter Dick Witmont die ik niet meer kon achterhalen.

Uitslagen staan hier.

(Foto uit 2014, wordt vervangen zodra foto's van 2016 gereed zijn)

Aansluitend op de cross - er was overigens tijd genoeg om wat te drinken achteraf en twee overheerlijke oliebollen te consumeren (met dank aan Wim Hartman) -  en na het douchen en omkleden, was het weer tijd voor de jaarlijkse nieuwjaarsreceptie van Haag Atletiek. En dat werd als altijd een heel gezellige bijeenkomst met veel nieuwe gezichten en oude bekenden. Zo waren daar onder anderen Ton van Deursen, Patrick Aris (ooit Nederlands Kampioen op de 10 kilometer) en nog veel meer leden en oud-leden.

Omdat wij nog steeds geen voorzitter hebben, trad Louis Hueber op als spreekstalmeester. Hij deed dat met verve. In zijn toespraak benadrukte hij de saamhorigheid binnen de vereniging. Hij beschreef onze club als een waar 'altijd het touwtje uit de brievenbus' hangt, daarbij refererend aan een uitspraak van Jan Terlouw.


Zoals elk jaar werden ook nu weer de nodige clubleden op het podium geroepen en in de bloemetjes gezet. Onder hen de tachtigjarige Cock van der Hoeven, ruim veertig jaar een gedreven en zeer actief lid van onze club  die terecht tot erelid werd uitgeroepen.

Maar ook werd de sportploeg van het jaar 2016 op het podium ontboden, en sporters die aanwezig waren op de Olympische Spelen zoals Fabian Florant.


Maar ook deze cultuurbarbaar werd, samen met twee jongere atletiektrainers, op het podium ontboden door secretaris Wim van Es. En we werden in de bloemetjes gezet, nou, zeg maar rustig een heel bouquet bloemen. Dit omdat wij tot de vrijwilligers behoren die hun functie - als je het zo mag noemen - hebben neergelegd. In mijn geval was dat de redactie van het clubblad, om reden dat ik mij meer wil focussen op andere hobbies en/of werkzaamheden.

Maar zo 'hard' is het ook weer niet, want voor het eerste nummer van 2017 ben ik alweer bezig met een artikel en voor het tweede nummer staat ook weer iets op stapel. Wie deed dat ook veel eerder?Geen opmerkingen: