donderdag 5 januari 2017

Op weg naar oliebollencross

Overdag weer even naar het krachthonk gegaan en de gebruikelijke sessie afgewerkt. Arie, Wim en ik drukken elke keer meer ijzer naar boven, langs de weg van de geleidelijkheid. Na afloop was het weer koffie of thee drinken bij Frans, zelf had ik nog wat oliebollen meegenomen en - tegen mijn verwachting - gingen die er in als... oliebollen.

Nee, zo veel als hieronder waren het niet. Dat zal komende zaterdag wel het geval zijn, na de oliebollencross bij Haag. Wim Hartman is als altijd de oliebollenbakker van dienst.

Over de oliebollencross gesproken: kwam nog dit tekeningetje tegen van een al wat oudere cultuurbarbaar die zijn uiterste best doet om een paar dames van zijn oude groep 5 bij te houden. Wat hem destijds met enige moeite lukte - tijdens de training dan - maar nu wel kan vergeten. Al gaat het niet echt slecht met het lopen


's Avonds was er best een pittige training, maar het is allemaal goed gegaan. Wij sloegen vanaf het sportpark aan de Laan van Poot nu eens links- in plaats van rechtsaf. Dus niet richting Kijkduin, maar naar Scheveningen.

Op het programma stond een duurloopje met als kern wat langere versnellingen in (zogeheten) 15 km. tempo. Dat kwam neer op 5-10-5-10-5 minuten. We liepen via Duindorp naar het havenhoofd, waar het erg hard waaide. Het zal zo rond windkracht 7 zijn geweest. Daarom liepen we niet het hele havenhoofd af, maar keerden we bij het hek. Terug was het dus een (relatief) makkie. Via de parkeerplaats bij het Zuiderstrandtheater liepen we naar de Dr. Lelykade en van daaruit via de Wieringsestraat terug naar de Laan van Poot. Ik mag niet klagen over hoe het gaat, zelf liep ik steeds in het kielzog van Sandra, Ellen en Ana, die dames zetten er flink de vaart in deze avond. Mijn toegenomen gewicht - vooral door de krachttraining - lijkt vooralsnog niet negatief uit te pakken op de loopconditie. 

Hoe staat het met uw goede voornemens? Iemand zei gisteren: "Ik maak geen goede voornemens" wat op zich al een voornemen is. Zelf heb ik ze ook niet of liever gezegd: ik hou ze een beetje voor mezelf. Als je je iets voorneemt is het maar het beste om daarmee te beginnen.

Zoals meer gaan schilderen. De laatste tijd gaat dat met horten en stoten, maar goed, het is geen aangenomen werk....

Geen opmerkingen: