dinsdag 3 januari 2017

Het spits is er af

Altijd raar gevonden 'Het spits' in plaats van 'De spits'. Maar goed, HET spits van 2017 is er af met een duurloop als eerste training van het nieuwe jaar.

Toch nog even dit. Op nieuwjaarsavond waren we even op bezoek bij onze dochter, schoonzoon en kleindochter. Aan de overkant zagen we veel reuring: overal stellages, busjes van de omroep, mensen die af en aanliepen met microfoons, camera's enzovoorts. Kennelijk werden er tv-opnamen gemaakt. Misschien een kerkdienst? Eenmaal thuis, belde onze dochter. Aan de overkant stond de flat met postcode 2555VX !

Voor onze buurt, vooral degenen die postcode 2555 hebben èn een of meer postcodeloten hebben gekocht, betekent dit dat er heel wat 'nouveau riches' bij zijn gekomen, of op zijn minst een aardige geldprijs hebben gewonnen. Waarschijnlijk ook bij onze club. Nee, wij niet helaas. Wel meer dan leuk voor die personen natuurlijk want ook al maakt geld niet gelukkig, het helpt wel.


Terug naar de training! Het werd een duurloop van 90 minuten. Dat was tenminste de bedoeling, maar het werd een duurloop van 72 minuten netto. Met inlopen en oefeningen voor- en achteraf meegerekend kwamen we wel aan de anderhalf uur. En omdat ik van huis ben komen lopen (en na de training weer terug) kan ik daar nog wel een kwartiertje bijrekenen, maar eigenlijk telt dat niet.

We startten vanaf de Laan van Poot met regen, zelfs meer dan Buienradar een uur van tevoren had aangegeven. De regenbui duurde ook iets langer dan verwacht, tijdens de rituele rek- en strekoefeningen zochten we zo goed en kwaad als het ging een schuilplek voor een flatgebouw aan de Pyrolalaan. Daarna werd het allengs droger.

Odette, 'trainer van dienst', leidde onze groep soepeltjes naar Kijkduin en vervolgens via de Ockenburgstraat naar tuincentrum Ockenburgh. Inmiddels waren we bij de eerste serie versnellingen gekomen, vijf maal dertig seconden in 10km tempo, met steeds dertig seconden herstel. Dat ging lekker. We gingen rechtsaf via de Loosduinse Straat de Monsterseweg op en na een paar honderd meter wederom over het bruggetje rechtsaf, landgoed Ockenburgh op. Daar vormde het gelijknamige gebouw, groenverlicht en nog in restauratie, het ijkpunt. Vervolgens gingen we met de puinduinen aan de rechterhand en de golfbanen links, de tweede serie van 5x 30 seconden afwerken. Ook dat ging goed. Daarna een aardig stuk terug, deels door de duinen over het (alweer niet meer zo) nieuwe fietspad tot aan Kijkduin en verder. Dit alles in een vrij rustig duurlooptempo.

Het was een goed begin van het nieuwe jaar!Geen opmerkingen: