maandag 13 februari 2017

Koning Winter op de terugtocht?


Wat een mooi winters weekend was het, en wat heeft jong en oud genoten van de sneeuw! Zaterdag was de testloop, daar was ik als fotograferend parcourswachter getuige van. Leuk gezicht, al die sportievelingen in de sneeuw.

Zondag was ik weer in het Westduinpark, tot twee keer toe zelfs: de eerste keer wandelend. Daarbij liep ik niet alleen door de duinen maar ook nog een stuk over het strand, en bij Kijkduin zakte ik af naar Meer en Bosch en vandaar terug naar huis. Foto's van deze winterse wandeling staan hier.

Later op de dag ging ik weer eens een stukje hardlopen. Eerder heb ik overwogen om in Delft aan De Kopjesloop mee te doen, maar vrij vroeg in de ochtend kwam het bericht van de organisatie dat de loop werd afgelast vanwege de sneeuw. Dus dat probleem verviel.


Het loopje van gisteren was bruto 50 minuten, netto drie kwartier. Mooie opstart naar een week waarin ik de loopschoenen wat vaker zal aantrekken.

Wat mij trouwens opvalt (mede dankzij de herinneringen van Facebook) is dat in voorgaande jaren op deze dag voorjaarsboden in de vorm van sneeuwklokjes, narcissen en hyacinthen al aardig wat kleur brachten. De koude februarimaand heeft een en ander nu wel vertraagd. Of moet ik zeggen 'genormaliseerd?' Winter 2017 was in mijn beleving namelijk (tot dusver) een 'normale' winter zoals deze in de jaren zestig tot begin jaren negentig jaarlijks voorkwam, toen kwamen de eerste crocussen ook pas in maart of april tevoorschijn.

Echte winter of niet, het zal deze aalscholver worst zijn, hij heeft zijn bruiloftspak al aangetrokken. Het is wel een foto uit 2014 maar een kniesoor die daar op let...


Geen opmerkingen: