woensdag 15 februari 2017

Picasso's aardewerk


Je kunt van Picasso vinden wat je wilt, maar dat hij een superproductief man was zal niemand ontkennen. Wij kennen hem vooral als kunstschilder die - na de gebruikelijke eerste periode waarin hij, zoals zoveel beroemde kunstenaars, had bewezen 'echt' te kunnen schilderen (lees: 'normaal' naturalistisch werken) - een ware revolutie ontketende met zijn kubistische kunst.


Tot en met 5 maart exposeert het Museum Beelden aan Zee keramisch werk van Picasso. Want ook op het gebied van keramiek en sculptuur heeft de grote meester zijn sporen verdiend.


Het museum is snel te doorlopen, niettemin toch nog even in het museumcafé op de begane grond koffie met een zogeheten 'Picasso Petit Four' genomen.

Dat was allemaal gisteren. De terugweg vanaf de boulevard (Strandweg) ging met de benenwagen. Wat geen straf was, want de zon scheen weliswaar zwak, maar wel voortdurend. Onderweg bij de kruidenier die op de kleintjes let en bij slager Waayer op 'De Fred' boodschappen gedaan voor het avondeten. Biefstuk met roquefortsaus.


In en rond het water van het Segbroekpark waren twee knobbelzwanen druk bezig een soortgenoot te verjagen, vooral mijnheer Zwaan liet zich niet onbetuigd en vloog de jonge indringer een paar keer woedend in de veren, ook nadat de laatste zich tientallen meters verderop in veiligheid meende te hebben gebracht. Spring is in the Air!

Wat hardlopen betreft: dinsdag zeventig minuten gelopen en vandaag (vanmorgen, na een korte 'oppas-sessie' en de krachttraining) bijna een uur, met wisselende tempo's tussen de 200 en 800 meter.

Geen opmerkingen: