maandag 27 februari 2017

Van Kerkpolder tot Oeteldonk


Eerst maar even een korte loop-update van de afgelopen week. Niet zo boeiend maar dan hebben we dat maar weer gehad.

De afgelopen week heb ik vier keer getraind, op dinsdag, woensdag, donderdag en vrijdag. De fitness buiten beschouwing gelaten, dat was tweemaal in het honk. Niet één keer langer gelopen dan een uur, maar ditmaal ga ik ook voor een kortere afstand bij de CPC, dus niet de halve marathon maar 10 kilometer. Later in maart of april ga ik wel weer eens een halve lopen.

Zaterdagavond was er een verjaardagsfeestje annex platenavondje bij Yvonne en Murat. Voor Yvonne was het een heel bijzondere verjaardag die ze dit jaar in fasen vierde. Want niemand minder dan Sara kwam op bezoek. Maar ze ziet er een stuk jonger uit dan die halve eeuw. Er werd weer goede muziek gedraaid, de rol van DJ werd door Murat met verve  vervuld.

Wel heb ik zondagochtend, gisteren dus, een 5 kilometer gelopen bij IJsclub Bertus. Dat ging weer ietsje beter dan vorige week - toen 27'49'', nu 26'22'' - maar het streven is toch om nog wat sneller te gaan. Er wordt aan gewerkt. Pierre deed overigens ook mee, en Hizkia en Michel. En Jan Wierenga niet te vergeten.

Ik reed met laatstgenoemde mee. Na afloop bracht hij mij naar station Delft, vanwaar ik de trein nam naar Den Haag CS. Daar had ik afgesproken met een stel Carnavalsvierders, we zouden met z'n allen naar Oeteldonk (zoals Den Bosch in carnavalstijd heet) gaan.


Nu moet ik erkennen dat ik niet zo'n carnavalsvierder ben, hoewel ik ooit, in een letterlijk (zie foto) en figuurlijk grijs verleden deel uitmaakte van de Raad van Elf op een personeelsfeestje. Dus ik hoor ook niet tot het absolute anti-kamp, zoals veel westerlingen, 'allochtonen' voor de 'beneden-rivierders'.

En carnavalsmuziek is natuurlijk heel erg maar op die dagen moet je gewoon even de knop omzetten en meegaan in de flow. Dus toch wel weer een gek hoedje opgezet en een boerenkiel die ik daags ervoor (zaterdag dus) bij Hoppezak in Leiden had opgehaald, samen met een paar dassen.


Ben in Leiden trouwens ook nog even het Museum van Volkenkunde binnengewipt, daar is nog een paar dagen een expositie over veren als dracht, dus niet alleen bij vogels maar vooral ook bij mensen over de hele wereld, van primitief tot haute couture.

Maar goed, terug naar het carnaval.


Hoe dan ook weer een beetje door de mooie en ditmaal kleurrijke straten van 's-Hertogenbosch geslenterd met af en toe een biertje in de hand. Ook nog een feestwinkel binnengelopen waar ik een van de Den Bosch symbolen, zo'n kikkertje, aanschafte. Helaas ben ik het beestje naderhand in de drukte weer kwijtgeraakt.


Rond een uur of zes gingen we naar 'de Griek' (restaurant Rhodos) om de middag af te sluiten. Het had nog heel wat voeten in de aarde om binnen te komen, de hele tent zat (uiteraard) stampvol, maar na een uurtje wachten werden we er in gelaten. De maaltijd - moussaka - was echter prima, lekker en behoorlijk voedzaam. Na het eten zijn we weer netjes naar huis gegaan met de trein, want het merendeel van het gezelschap moest vandaag gewoon werken. Het was een leuke dag en het is droog gebleven. Helaas geen zon en een gure wind, maar dat mocht de pret niet drukken...

Geen opmerkingen: