donderdag 26 oktober 2017

Efteling 65, maar niet met pensioen


Efteling in de herfst. Letterlijk en figuurlijk, want in 2017 vierde het attractiepark zijn 65ste verjaardag. Vorig jaar zijn we al geweest bij wijze van familie-uitje, dus dit jaar hoefde ik niet zo nodig. Vooral 'leuk voor de kleine' denk je dan, en ook 'alles is bekend'. Maar daar moet ik op terugkomen.

Mijn dochter had via een of andere actie kaartjes voor De Efteling gescoord en die moesten vóór half november worden opgesoupeerd. Door allerlei (ver)huiselijke beslommeringen, familiale verplichtingen, weekend-afspraken èn een redelijk goede weersvoorspelling bleek woensdag 25 oktober (gisteren dus) de meest geschikte dag.


Dus geen krachthonk en ook geen looptraining omdat we vrij laat thuis waren, ook omdat we op de terugweg nog ergens 'een snelle hap' hebben gegeten. Maar hoe dan ook een mooie dag gehad. Het was een ouderwets dagje Efteling, in die zin dat we bijna uitsluitend het sprookjesbos en directe omgeving hebben bezocht, en de spectaculaire kermisattracties van achtbanen, wildwaterbanen, pythons en andere stoerdere activiteiten hebben gelaten voor wat het is. Daarnaast was het voor Efteling-begrippen rustig, waardoor je niet urenlang in wachtrijen hoefde te staan. En hoewel het niet zo zonnig werd als verwacht, bleef het overwegend droog en was het niet tè fris: eigenlijk best goed weer.


Van alles bezocht: het sprookjespark, de droomvlucht, de wereldreis met Jokie en Jet en het nieuwe giga-project van De Efteling, paleis Symbolica, waarin symboliek, droomleven en fantasie prachtig zijn verbeeld.  Daarvoor moesten we wel bijna 40 minuten in de rij staan maar het was het wachten waard.

De leuke dag die het werd volgde op een dag met een droevig randje: de kat van mijn dochter was plotseling - waarschijnlijk in zijn slaap - overleden. Hartstilstand, zoiets. Wij zouden hem binnenkort door omstandigheden 'overnemen' maar dat hoeft nu dus niet meer.  Ik kreeg de taak om het diertje naar het crematorium aan de Zichtenburglaan te brengen. Kan niet anders zeggen dat er daar respectvol en zorgvuldig wordt omgegaan in dergelijke situaties.

Vandaag maar eens proberen de gemiste training van gisteravond in te halen. Maandag was de laatste dag dat ik de loopschoenen aantrok. Toen liep ik ietsje langer dan een uur, wat aanvankelijk nog niet zo soepel ging vanwege het pittige 5 kilometer loopje daags ervoor. Nu maar rustig-aan doen voor zondag, dan is alweer de tweede 10km loop in het 1 van de 4 circuit. Bij AV Sparta!

Geen opmerkingen: