zondag 1 oktober 2017

Westlands Mooiste was weer mooi!

Startnummer opgehaald: klaar voor het inlopen
Ken je het verhaal van de man die naar De Efteling zou gaan? Hij ging niet! Op zaterdag stond, op initiatief van onze dochter, een familie-uitje naar het vermaarde pretpark gepland, maar door omstandigheden ging dat niet door.

Dus kon ik alsnog deelnemen aan 'Westlands mooiste', de Rijk Zwaan Loop. Met het openbaar vervoer - tram en bus - reisde ik naar 's-Gravenzande. Rijkelijk vroeg was ik er. Bij het schoolgebouw aangekomen waar sinds jaar en dag kan worden ingeschreven, bleek een aantal andere Haag-vrienden al aanwezig.


Gistermorgen wist ik niet dat ik zou lopen, en zeker niet tien engelse mijlen. Er kon ook vijf kilometer worden gelopen, maar ik heb er te weinig gelopen om in het Agium Run Circuit te worden opgenomen. Bovendien moeten - van mezelf - meer kilometers worden gemaakt.


Voordat de lopers op de vijf kilometer en de 10 engelse mijlen van start gingen, vonden nog diverse jeugdlopen plaats, van ukkies tot grotere kinderen. Op een van die onderdelen werd de 8-jarige Anne Vrolijk (dochter van Helmie en Mike) eerste 'dame!'

Zo gezegd, zo gedaan. Tegen half drie stond ik met vele anderen, onder wie Sonja, in het startvak. Hoewel buienradar had aangegeven dat er tijdens de loop een licht regenfront zou overtrekken, brak de zon juist voorzichtig door het wolkendek, en dat zou zo blijven.

Ik startte in een 'normaal' tempo, bleef de eerste anderhalve kilometer een beetje achter Sonja hangen maar zij liep steeds meer op mij uit. Toch ging ik niet te snel, ik kwam op 27 minuten 'hoog' door op de vijf kilometer en naderhand op bijna 56 minuten op de tien. Maar afgezien van een halflosse veter die ik na circa vier kilometer moest losmaken en weer aanstrikken, ging het gebrek aan duurtraining zich toch wreken. Dat was even na het 11 kilometer punt: de benen gingen licht verzuren en de paslengte werd allengs korter. Het werd toch wel zwaar. Moet nog aantekenen dat ik daags ervoor 40 minuten met een paar 'snelle meiden' heb gelopen op de baan met vijf versnellingen van 200 meter (ik liep er vier), dit met de gedachte dat ik zaterdag toch niet zou gaan lopen.

De eindtijd van 1:31'' viel een beetje tegen, maar was - voor mij dan - ook weer niet puur slecht. Laten we maar zeggen dat het een goede training was.

De dames van Groep 7 en Arie hebben trouwens stuk voor stuk een goede 5 kilometer gelopen, nagenoeg allemaal rond en een aantal onder de 26 minuten.

Bijkomen met een tractatie van Annet
Na afloop - eerst een beetje uitlopen op weg naar het schoolgebouw, aldaar douchen en omkleden - weer terug naar het Marktplein, waar menige loper op een van de buitenterrassen plaats had genomen. Dit onder genot van koffie-met-een-ijsje, frisdrank of een sterkere versnapering.

Op datzelfde Marktplein vond ook de prijsuitreiking plaats van de snelste lopers en loopsters per onderdeel en categorie.


Haag Atletiek was goed vertegenwoordigd op het podium. Om een paar namen te noemen (dit blog pretendeert geen volledig verslag te zijn): Jeroen van Aken, snelste man op de 5 km: Hizkia Taal, derde dame, en haar vriend Michel Out derde heer op die afstand. Bij de 10 EM deelden maar liefst drie HAAG-dames het erepodium: Janna van Dijk, Carolina Verduin en .... bij de senioren (hee, de nummer drie, dat zou Julie Faiazza zijn, kon ik in de uitslagen niet terugvinden).

Bram van Dongen werd eerste 35+ heer en Karen Lammerts van Bueren eerste 50+ dame.


Ook werden de circuitwinnaars op het podium ontboden. Voor de 10 kilometer waren dat Issak Berhane en Marlies Jongerius, voor de 5 kilometer 'onze' Jeroen van Aken en Elsbeth Ciesluk.


Oud-trainer van Haag Atletiek Rob Vermeulen was ook aanwezig, hij heeft onder andere Hizkia en Michel (beiden met een medaille) begeleid. Later kon ik met hem mee terugrijden naar Den Haag.

's Avonds nog even naar De Fuut gegaan waar een Neil Young Tribute Band optrad. Dat was best goed, de zanger heeft een stem die niet van Neil is te onderscheiden, en de band is wat je noemt 'strak'. Echter was de band niet de reden om naar De Fuut te gaan, we zouden met een aantal Haag-vrienden het seizoen daar afsluiten. Echter kwam er maar één daarvan opdagen... Maar goed, dat mocht de pret niet drukken.

Geen opmerkingen: