donderdag 28 september 2017

Fladderend en vliegend door duinen en langs Vliet


Evenals afgelopen maandag was de training op woensdagavond erg fijn, niet in de laatste plaats door het - alweer of nog steeds - fraaie weer dat, hoewel het alweer een week herfst is, een nazomers karakter had. Wel kon ik meteen mijn bij hardlopen.nl bestelde - en gistermiddag gearriveerde - hesje-met-lichtjes uitproberen, want het wordt steeds eerder donker.

Onze groep 7 was een damesaangelegenheid deze woensdag, alleen Henk, trainer Arie en ik vormden nu de mannelijke component. De training werd er echter niet minder licht om. Op het programma stonden zesmaal vier minuten in 10km tempo en het parcours liep via de duinen naar Kijkduin en vervolgens een klein stukje richting Monster, daarna terug. Na elke vier minuten hadden we drie minuten herstel.

Er werd voortvarend gelopen tijdens de tempo's, zeker Ellen H. ging als de spreekwoordelijke speer: Wij konden haar - zeker de tweede en derde keer - amper bijhouden. Dat hoefde ook niet want het blijft een training en geen wedstrijd. Maar aan de andere kant: het is 10km tempo of niet, en zolang er niet wordt geforceerd en je kunt vrij snel, dan is dat zo. Luisteren naar de trainer, vanzelfsprekend maar het is vooral een kwestie van luisteren naar je lichaam. Zelf ging ik andermaal goed, de laatste vier minuten door de duinen vloog ik gezellig met Ellen mee.

Tot zover de training.

Over vliegen gesproken: het plan was om overdag naar Drievliet te gaan, maar bij aankomst bleek het gesloten, in de herfst is het park alleen in de herfstvakantie en in de weekenden geopend.

Jammer dan, moesten we iets anders verzinnen want kleindochter Chloë had zich natuurlijk op een uitje verheugd. Het werd de vlindertuin, of, zoals het officieel heet: 'Vlinders aan de Vliet'.


De entreeprijs is met € 9,- p.p. aan de hoge kant, maar het is zeker de moeite waard om er eens een kijkje te nemen. Behalve fladderende vlinders, ontmoet je in deze mini-jungle ook andere dieren zoals exotische vogels en reptielen.


Geen opmerkingen: