dinsdag 5 september 2017

Op naar de najaarsloopjes...

Maandag 4 september 2017. Voor de derde keer op rij een mooie dag, zij het dat het minder zonnig was. De temperatuur was wel prima en weinig wind: ideaal weer om te trainen!

Op het programma stond ditmaal een duurloop van 75 minuten met een aantal versnellingen. Dat past wel in het voornemen om - als voorbereiding op de loopjes die dit najaar op het programma staan - meer kilometers te maken. Nu was het wel zo dat de Noordwijkse trailrun nog in de benen zat, dus maar afwachten of en hoe het zou gaan.

Oh ja, de foto's slaan niet direct op dit verslag, maar ik had zo snel iets anders en het heeft toch ook met 'najaarsloopjes' te maken. Dit was bij de 20 kilometer van Parijs, in 1984 als ik mij niet vergis. Meteen een mooi stukje nostalgie... Deze loop bestaat trouwens nog steeds, lijkt mij leuk om weer aan deel te nemen. Wie weet komt het er nog eens van.

Terug naar de maandagavondtraining. Groep 7 bestond deze avond uit Odette, Sandra, Alice, Ellie, Sonja, Arie, Jan, Peter, Alex, Barend en ik. Odette leidde de training en Sandra, met een triathlon van afgelopen weekend nog in haar benen, begeleidde de groep op de fiets.

Wij liepen vanaf de Laan van Poot via het veld bij de De Savornin Lohmanlaan de duinen in. Vervolgens gingen we richting Kijkduin, over het Deltaplein en langs de puinduinen naar Madestein en van daaruit terug en via de villawijk bij de Machiel Vrijenhoeklaan terug naar Haag Atletiek.

Bij het inlopen voelde ik nog wel wat 'trail-aanwezigheid' in de benen maar naarmate de training vorderde ging het steeds soepeler. Het (duur)lopen werd afgewisseld met vijfmaal twee minuten 'in 5 km tempo' wat prima ging, daarnaast mochten we tot twee keer toe een vrij lang stuk - naar schatting tussen de 600 en 800 meter - 'in eigen tempo' lopen. En ook dat ging boven verwachting goed.

Heel 'lekker' getraind waarbij ik niet het idee heb mij te hebben geforceerd. Maar toch: woensdag staat de Coopertest op het programma. Afhankelijk van hoe 'het voelt' doe ik daar wel of niet aan mee. Mocht ik op het laatste moment toch besluiten om mee te doen, dan ga ik zeker niet voluit, want het motto is: 'heel blijven'.

Geen opmerkingen: