donderdag 7 september 2017

Coopertest of de pyramides van Don

Woensdagochtend weer wat gefitnessd, waarbij de prestaties van ons senioren-groepje een 'boost' kregen nadat wij onverwacht bezoek kregen van een 'nieuwe' dame. Zij wilde wel eens kennis maken met het krachtcentrum.

Deze woensdagavond was er weer een coopertest, die ik aan mij voorbij heb laten gaan. Had te maken met 'voorzichtigheid'. Na de trailrun van zaterdag en de training van maandag waarbij ik flink mijn best heb gedaan bij de tempo's, zou twaalf minuten 'voluit gaan' misschien wat te veel van het goede zijn.

In plaats daarvan was er een training die wat zwaarte betreft niet onderdeed voor de coopertest. Weer Groep 7, maar in een andere samenstelling dan maandag. Ana (die was er maandag ook bij maar ben ik vergeten te vermelden), Ilja, Alice, Sanny, Namita, Sonja, Jan, Henk, Arie, Fred en Freddy, Ton en Sonja.

Arie leidde voortvarend de training. Wij kregen het niet cadeau! Het werd een duurloop met twee aaneengesloten pyramides volgens het schema 2-4-6-4-2 minuten in 10km tempo. Het voelde behoorlijk pittig aan. Er waren steeds herstelpauzes van twee minuten, ook tussen beide pyramides in.

Wat vooral opviel was dat de groep de hele training door dicht bij elkaar zat, zelfs tijdens de tempo's waren er geen achterblijvers of  'lossers'. Wat tot gevolg had dat er nauwelijks 'geveegd' hoefde te worden. Ana en Namita hadden er bepaald zin in, zij liepen steeds 'van voren' met Jan en ik-zei-de-gek in hun kielzog, Ilja is ook weer duidelijk op de (snelle) weg terug, maar meest opvallend vond ik wel hoe sterk de 76-jarige Henk Moesman liep, hij gaf amper een duimbreed toe en handhaafde zich uitstekend temidden van de anderen. Ook trainer Arie liep na een periode van licht blessureleed weer sterk door.

Terug op de baan liepen de series van de coopertest tegen het einde. Het zijn vooral de snellere lopers van de vereniging, en vooral die uit de loopgroepen, die hier hun krachten meten waarbij je zelf je grootste tegenstander bent. Je wilt immers proberen iedere keer wat sneller te gaan dan een vorige keer. Wat velen inderdaad lukt, maar niet iedereen. Uitslagen staan hier.


Enkele bewegende beelden gaan hierbij, in het eerste filmpje zien we lopers van de eerste groep die al om 18:30 uur startten. En ze deden dat voortvarend. Let vooral op de 8-jarige Anne Vrolijk, dochter van Helmie en Mike (beiden snelle lopers) die met 2714 meter als eindresultaat menige goedgetrainde volwassen loper haar hielen had laten zien. Vader Mike liep nog ruim voor haar, maar over een paar jaar moet hij gaan uitkijken ;-)....

In het tweede filmpje zien we hoe lopers (onder anderen uit Groep 5) zich aan het warmdraaien zijn. We zien Ellis, Eveline, Anja, Caroline, Jos en anderen. Dit terwijl de eerste groep zo'n beetje bezig is aan de laatste ronde. Ook hier zien we Anne weer, voorafgegaan door een steeds sneller wordende Febe.

Geen opmerkingen: