zondag 17 september 2017

Haagse varia in nazomerse sfeer


Van een georganiseerd loopje is het niet gekomen dit weekend. Dat is meestal op zondag, maar ditmaal ging ik mee naar een modeshow in Rotterdam, waar kleindochter Chloë 'debuteerde' op de catwalk. Ze vond het overduidelijk heel leuk!

Dus geen AV 40 deze keer, en evenmin een 5 of 10 kilometer, maar wel 'voor mijzelf' gelopen. Dat werd zo'n 65 minuten bruto in een normaal tempo, maar ook een paar versnellingen van ca. vier minuten. Niet erg boeiend maar ik had wel het gevoel lekker te hebben getraind. Het was trouwens heerlijk weer, veel zon. Wel wat anders dat de uiterst natte dag ervoor.

Van het huishoudelijke front: een deel van de appels die ik van Frank Inklaar kreeg heeft Chloë met onze hulp appelmoes gemaakt. De rest is verwerkt in een soort van boerenappeltaart. Daarvoor heb ik het molenmeel gebruikt dat we anderhalf jaar geleden bij De Molen in Nootdorp kochten. Dat meel moest ik zelf nog aanlengen met suiker en wat zout en vervolgens met boter gekneed tot een stevig deeg.

Verders... Het zal niemand zijn ontgaan dat het vooral zaterdag kwalitatief uiterst teleurstellend weer was. Echter naarmate de zon wat frequenter ging schijnen, werd de vlinderstruik in onze voortuin meer en meer bezocht door vlinders. In ieder geval meer dan 's zomers het geval was. Uiteraard enkele van onze kleurrijke vrienden op de plaat gezet.Nog meer nazomerse beelden konden van deze veelkleurige bessenstruik worden gemaakt....


 ....en ook van de bijzondere heksenkring op een grasveldje op een kruispunt bij de Wijndaelerweg. 


Zaterdagavond was het BBQ-time bij Haag Atletiek! Vanaf 18:00 uur konden de leden die zich hiervoor hadden aangemeld, terecht. En hoewel het feest overwegend binnen, in het clubhuis, plaatsvond (het had de hele dag geregend en ook nu was het niet geheel en al droog), was het er niet minder gezellig om. Alles was lekker, en er is ook aan de vegetariërs gedacht. Er waren salades, pasta's, hamburgers, worsten, spareribs en garnalen op een stokje. En nu vergeet ik meer dan de helft!

Complimenten aan iedereen die bij de organisatie van dit jaarlijkse evenement betrokken was!


Bijzondere vermelding verdient Olga Maas, die een van 'onze' snelste dames is, maar ook zeer vaardig bleek als taartenbakster. Maar liefst zes grote taarten had ze gemaakt, allemaal anders en allemaal even lekker. De taarten werden als dessert geserveerd.

En tenslotte naar de vrijdagavond. We gingen toen naar Café Van Beek aan de Turfmarkt. Daar vierde René V. zijn 65ste verjaardag en wij waren door zijn dochter Anouk - die met haar man Eljon het café heeft gepacht - uitgenodigd hierbij aanwezig te zijn. Ook hier een gezellig samenzijn dat opgeluisterd werd door een tweekoppig jazz-combo, een ier en een engelsman die beiden aan het Koninklijk Conservatorium studeren.


Geen opmerkingen: