donderdag 9 januari 2020

Belgische avond bij Haag


Gister(woensdag)avond was het Belgische avond bij Haag Atletiek. Misschien een beetje overdreven om dit zo te benoemen, maar naast veel Belgisch rood-geel-zwart waren er Belgische biertjes (Grimbergen blond, dubbel en triple) en grote zakken voortreffelijke petattekes met gewone en groengele mayonaise. Een zware avond voor de meer voedingsbewusten onder ons en de leden van het alcolvrije-maand genootschap.

Maar ja, zelf had ik niet besloten om deze maand geheel acoholvrij door te komen. Zou overigens geen onverstandig besluit zijn, maar vanwege een geplande bierproefmiddag niet haalbaar. Wel ben ik duidelijk aan het miniseren met eten/snoepen omdat de weegschaal na de feestdagen ruim 80 kilo aanwees en dat is (voor mij) te zwaar.

In ieder geval blijken die woensdagavonden niet bevordelijk voor het bestendigen van mijn voornemens. Terugkomend op die belgische frieten en biertjes: lekker was het wel! Bovendien had 'men' het wel verdiend want er stonden pittige trainingen op het programma.

Afgelopen maandag, daags na de 5100 m. Nieuwjaarsloop in Leiden, had ik nog een rustige duurloopje gedaan van ca. anderhalf uur, grotendeels door de duinen en over het strand. Dinsdag wel wat gefietst, gewandeld en in de tuin gewerkt (veel bladafval van de beuk bij de buren verwijderd en wat snoeiwerk rond de vijver), woensdagochtend krachthonk en 's avonds groepstraining.

Op het programma stonden 2/3 series van zesmaal 600 meter, met telkens twee minuten herstel tussen de tempo's. Best wel pittig en hoewel het best goed ging was ik blij dat het bij twee series bleef. Tijdens de training onder leiding van Chris is het niet helemaal droog gebleven, maar als je eenmaal loopt is regen niet zo'n ramp, temeer omdat het niet koud was. Zeker niet voor januari-begrippen!

Geen opmerkingen: