zondag 5 januari 2020

Fartlekkend naar nieuwjaarsreceptie en nieuwjaarsloop

Hoe gezellig was het weekend. Het begon met de fartlektraining met Groep 8 op zaterdagochtend. Eerlijk gezegd heb ik die slechts voor de helft meegelopen, maar wel onderweg wat fotootjes gemaakt. Al met al best pittig, deels beliepen we het parcours van de Westduincross (voorheen Oliebollencross). Maar de dag er op zou ik in Leiden een vijf kilometer lopen (Nieuwjaarsloop) dus spaarde ik mijn krachten.

In de kleedkamer kwam ik mijn oud-schoolvriend René Petiet tegen, hij was net terug van een trainingsloopje met een groep Laan van Poot lopers. Leuk om hem weer eens te zien en te spreken.


Later in de middag was de Nieuwjaarsreceptie van onze vereniging Haag Atletiek. Ditmaal werd het woord gevoerd door onze nieuwe voorzitter, Pierre Heijnen. En dat na jarenlange 'voorzitterloosheid', maar dankzij de inzet van vele vrijwilligers kon de club goed blijven draaien en werd zelfs de thuisbasis voor het NK Atletiek 2019 en 2020. Maar de nieuwe voorzitter - met een ruime bestuurlijke ervaring als wethouder onderwijs en sociale zaken in Den Haag en Tweede Kamer lid voor de PvdA - lijkt mij een aanwinst voor de club.


Zoals gebruikelijk werd er terug- en vooruitgeblikt en werden atleten en vrijwilligers met bijzondere prestaties in het zonnetje gezet. En er is door menig atleet zeer goed gepresteerd. Niet alleen werd Fabian Florant genomineerd als sportman van het jaar, er waren ook weer diverse Nederlandse kampioenen en hoog geklasseerden in diverse disciplines en categorieën, met als topteam de Masters.

Dit blog pretendeert geen volledig verslag van de receptie te geven - verre van dat, dit komt binnenkort hoogstwaarschijnlijk op de site van de vereniging - maar wil nog wel vermelden dat het erelidmaatschap dat aan Carel Knoester, 'het gezicht van Haag Atletiek', is toegekend, meer dan verdiend is.

Gedurende de duur van de receptie - van 16:00 uur tot 18:00 uur - waren de drankjes en hapjes gratis, dus u begrijpt, als echte Nederlanders werden de diensten van het barpersoneel in dank aanvaard.

Nieuwjaarsloop in Leiden

En toen werd het zondag en toen was er de Nieuwjaarsloop in Leiden. Deze loop maakt deel uit van het zogeheten Zorg en Zekerheidscircuit. Maar zelf ga ik dit jaar geen circuits lopen, ik hou het op loopjes waar ik op dat moment zin in heb. Met een paar serieuzere uitschieters wellicht (maar wat heet) zoals de Mini-marathon (16,1 km) van de Midwintermarathon in Apeldoorn.

Ik ging er heen met Jan Groeneveld en de snelle Spartanen Ralph en Mattijs. Jan had geregeld dat ik met Ralph kon meerijden en daartoe begaven wij ons vanmorgen naar het Zuiderpark, daar zouden we worden opgehaald.

Alzo geschiedde. Wij reden via Wassenaar en binnen no time waren we in de Sleutelstad. Of even daarvoor liever gezegd. We waren er vroeg - ruim een uur van tevoren - wat als voordeel had dat we ruim de tijd hadden om vooraf nog wat te drinken, een beetje in te lopen en bevriende dan wel bekende lopers te begroeten (lees: gelukkig nieuwjaar te wensen). Onder wie de immer vrolijke Nanda Blom met haar dochtertje en haar niet minder snelle vriendin. Nanda loopt ook vaak in Delft en behoort daar tot de snelste dames. We moesten wel even op de foto natuurlijk!

Jan en ik gingen voor de vijf kilometer, Ralph en Mattijs voor de tien kilometer.

Om 11:00 uur ging een lang lint van 10km lopers van start, tien minuten later gevolgd door de 5km lopers.

Kan alleen voor mijzelf spreken: ik ging voor mijn doen snel van start maar het ging best 'lekker' en zakte alleen de laatste twee kilometer iets in maar niet dramatisch.

Naderhand hoorde ik dat veel lopers voor hun doen tegenvallende tijden hadden gelopen. Hoe dat mogelijk is? Aan het weer lag het zeker niet, er stond nauwelijks wind en de temperatuur was vrij ideaal. Wel werd duidelijk dat het parcours 100 tot 120 meter (de schattingen lopen uiteen) langer was dan vijf kilometer.

Bij het schrijven en plaatsen van dit bericht waren de uitslagen nog niet beschikbaar.

Hoe dan ook, best lekker gelopen!

2 opmerkingen:

Annelies en Peter zei

Leuke blog Fred. Dat je er dit jaar nog maar veel mag posten in goede gezondheid!

Fred van der Gon Netscher zei

Dank je Annelies en Peter! Ook dit jaar zal ik blijven posten. Op 19 april is dat al zestien jaar....