dinsdag 11 augustus 2020

Trainen tijdens hittegolf


Even een hardloopfoto van vroeger uit een album opgeduikeld. Deze is van de Lens Lenteloop (10 km) op 13 mei 1988. Een prestatieloop voor het hele gezin. Nog in het bordeauxrood van The Hague Road Runners waar ik destijds lid van was.

Gelukkig lopen 'we' nog! Alhoewel: het is eigenlijk geen doen, hardlopen met die hitte. Vandaar dat de trainingen van deze week (tot dusver) in de ochtenduren zijn afgewerkt.

Maandag (gisteren dus) met Ton en Vincent een korte training in Meer en Bosch afgewerkt. Er is ternauwernood in- en uitgelopen (wel gewandeld) want: warm. En het was net negen uur. Wel hebben we de kern van de training niet verwaarloosd: twee series van 1-2-1 minuut, tussenpauze 1 minuut, seriepauze 3 minuten. 'Eitje' zou je denken, maar dan wel een die goed doorbakken was. Kortom, de tempo's gingen voluit en prima. Donderdag gaan we weer lopen, dat wordt een zogeheten 'pyramide'.

Vanmorgen (dinsdag dus) vroeg op, dus hardloopspulletjes aan en naar buiten. Kwart over zes, dus het was nog rustig op straat en nog een goede temperatuur. Van tevoren geen parcours gepland maar het werd al lopend Zonnebloemstraat, Stokroosveld, Westduinpark tot aan Kijkduin en via de duinen en Bosjes van Pex terug. Al met al een duurloopje van 45 minuten, inlopen vooraf niet meegerekend.

Ziezo, en nu de rest van de dag 'piano aan'. Beetje chillen achter desktop en in de tuin waar je nu weer meer vlinders dan vorige week ziet.


En in de namiddag, evenals gisteren en zondag, naar het strand. Dat is toch een plek waar het met die hitte goed vertoeven is, mits er een beetje zeewind staat. Verkoeling in zee zoeken is nu wel 'een dingetje' met die gevaarlijke muistromen en kwallen. Dat wordt hooguit pootjebaden. Hoe dan ook, doordeweeks is het er relatief rustig. Met de nadruk op 'relatief'.

Geen opmerkingen: