zondag 15 november 2020

Daar is-ie weer! De goede sint met zijn eh.... gevolg!

 


Het was best een leuke intocht van Sinterklaas gistermiddag op tv. Normaal kijk ik daar niet (meer) naar (heb namelijk een aversie tegen roetveegpieten, maar dat schijnt allemaal te moeten tegenwoordig van politiek, mainstream media, menige lokale overheid en schoolbesturen) maar het was leuk, zeker voor mijn kleindochtertjes. Dus even 'over mijn eigen schaduw' heen gesprongen en gewoon meegekeken. Viel alleszins mee!

Later die middag liep er nog een 'echte' Sinterklaas met een stel jeugdige (roetveeg)pietjes 'coronaproof' door de wijk, tot groot plezier van de kleintjes. Ook voor de grote mensen natuurlijk, want het is en blijft een leuke traditie die nooit zal verdwijnen al zijn de meningen hierover verdeeld. Het gebeurde allemaal heel coronaproof en de volwassenen moesten flink op afstand blijven.

Nog even wat schrijven over de sportieve bewegingen van afgelopen week. Niet zo boeiend, ik weet het. Maar buiten het dagelijkse boodschappen doen, koken en achter de pc zitten om alle nieuws over de Amerikaanse verkiezingen, zwarte piet en de discussies daaromtrent te absorberen - en mij er soms in te mengen - gebeurde er niet zo veel. Intuïtief blijf ik toch zoveel mogelijk thuis.

Hardlopen doe ik tegenwoordig om de andere dag. Vooralsnog in mijn eentje, vind ik als relatieve einzelgänger niet erg en je houdt je meteen aan de regels. Wel wandel ik bijna elke dag, geen grote afstanden maar toch afwisselend door de duinen en over het strand, en door de groengebieden van Meer en Bos, Madestein en Ockenburgh.

Het plan is om vandaag (zondag dus) mijn laatste loopje van de week te doen. Dat zal aan het eind van de ochtend zijn denk ik.

De rest van de afgelopen week: Maandagochtend 9/11 vroeg bij Haag Atletiek voor de fitness, ik was toen in mijn eentje. Wel zo plezierig en uiteraard veilig. Ik was er vroeg bij want het was oppasdag. 

Dinsdag 10/11 weer een trainingsloopje. Het was toen prachtig weer, met veel zon en eenmaal op het strand moest het loopjack uit, zo warm was het. De zon verleidde mij om langer te lopen dan ik mij voorgenomen had en liep door tot voorbij Kijkduin. Daar ging ik naar boven en ging via de duinen nog een stukje verder tot voorbij Room pot, daarna terug naar huis langs puinduinen, Meer en Bos en over Laan van Meerdervoort. Al met al 75 minuten gelopen. Voor de doorgewinterde loper eigenlijk niets maar het is toch wel maanden geleden dat ik zo lang achter elkaar liep.

Woensdagochtend was het druk in het krachthonk, maar het aantal mensen bleef binnen het maximaal toegestane (6).  Lekker trainen op anderhalve meter en met ventilatie aan. Niettemin alert blijven is de boodschap.

's Middags druk bezig geweest met de tuin bladervrij te maken (zeker vijf komo-zakken gevuld met b;adafval) en de vijver aangepakt, veel verdorde en/of woekerende planten weggehaald en 

Donderdag 12/11 weer gelopen en behoorlijk intensief: 8x2 minuten (verdeeld in twee series van 4x2min.) in - voor mij - hoog tempo, met telkens 1 minuut herstel tussen de tempo's en ongeveer drie minuten herstel tussen de twee series.

Vrijdag 13 november oppasdag. Wel het gebruikelijke heen en weer fietsen. En zaterdag? Dan zijn we weer bij de in kleine familiekring 'meebeleefde' viering - op tv en live - van de komst van Sinterklaas en zijn medewerkers! En dan is de cirkel van deze week weer rond.



1 opmerking:

BrZacharias zei

Hoi,
Ik volg graag je blog vanuit België. :-)
Ik kon niet laten om te reageren op je opruimwoede van de bladeren en dan deel ik graag deze link:
https://www.natuurpunt.be/pagina/laat-bladeren-liggen
groetjes,
Wim