zaterdag 17 juli 2021

Tijdelijke testsamenleving bij Haag(?)

Voor de tweede keer deze week een vijf kilometer gelopen. De eerste keer was afgelopen dinsdag bij de HRR, daar mocht ik een keer als gast meelopen met een timetrial. Vandaag (zaterdag) was bij Haag Atletiek een testloop. Deze was vooral bedoeld voor de CPC trainingsgroepen maar iedereen mocht meedoen. Dat werd dus voor mij die tweede keer. 

De opkomst was vrij groot, allemaal lopers en loopsters van uiteenlopende niveaus, maar stuk voor stuk hadden ze er zin in. Het werd een testloop zonder uitslagen, maar wel een met een tijdklok bij de finish, op het grasveld naast ons clubhuis. 

Het voor ons welbekende mooie parcours, deels over straat, deels door de duinen richting Kijkduin en terug vormde een ronde van vijf kilometer precies.  Het lopen ging - voor mij - niet echt makkelijk wat vooral door de warmte kwam. Toch maar geprobeerd het tempo vast te houden en eenmaal terug, toonde de tijdklok bij de finish 30 minuten en 23 seconden aan. Geen spectaculaire tijd maar wel ietsje (20 seconden) sneller dan afgelopen dinsdag. Geen puf meer om er nog een ronde aan vast te plakken maar dat was ik toch al niet van plan.

En zo kon iedereen, zowel leden van Haag Atletiek als de deelnemers van de diverse CPC-groepen, na afloop van de 5 of 10 kilometer kijken waar hij of zij momenteel 'staat'. Sowieso een goede stimulans voor komende trainingen. 

Chillen na afloop van de testloop bij Haag Atletiek

Daags ervoor had ik een paar baantjes meegepikt met de vrijdagochtend baangroep van Maarten de Niet. De snelste van de vijf ging in 52 seconden, toch weer iets sneller dan de vorige keer. 

De rest van de dag doorgebracht op het strand bij Kijkduin, bij strandpaviljoen 'People'. Wij waren er met dochter en kleinkinderen. Goed strandweer met veel zon, maar vlak bij zee waaide het flink. En omdat de wind uit noordwestelijke richting kwam was het bepaald geen zwoele wind, integendeel.

Even later kwamen jeugdvrienden Wendy en Jaap bij ons zitten. We hebben heel wat bijgepraat, vooral over vroeger, over vrienden en goede kennissen uit die tijd. Waarvan een aantal al niet meer onder ons is. 'That's Life'. Herinneringen, anecdotes, enzovoorts. Hoe dan ook was het gezellig.  



Geen opmerkingen: