zaterdag 10 juli 2021

Uitgewaaid, niet uitgewappied


Vanmorgen  de vierde training van deze week. Eigenlijk wilde ik een duurloopje 'voor mezelf' lopen, maar bij de ingang van Laan van Poot kwam ik Vincent tegen. Hij vroeg of ik zin had mee te gaan met de groep van Maarten. Waarom ook niet eigenlijk, bovendien zou ook Ton van der Pol meelopen die even uit de roulatie is geweest. Het werd een fijne training die ik grotendeels heb volbracht. Het ging over een parcours met afwisselend straat, duinen en ook een aantal natuurpaden met mul zand en klimmetjes. Daar een aantal versnellingen gedaan, het werd een soort trailrun training. 

Daags ervoor, op vrijdagochtend, de bekende tweehonderdjes op de baan. Een klein groepje ditmaal, maar het ging goed. Zes van de tien tweehonderdjes meegedaan en nu ging het weer wat vlotter dan de voorgaande keren. De eerste in 57 seconden, de tweede in 55 seconden, drie en vier in 53 en de vijfde weer wat rustiger in 57 seconden. Daarna ging ik nog heel even het krachthonk in.

Zoals de CPC toen was... Hoe het dit jaar zal gaan... Onvoorspelbaar!

Woensdagochtend wederom een krachthonksessie waar - na anderhalf jaar - ook weer onze nestor, de bijna 98-jarige Menno de Rijk, op de hometrainer had plaatsgenomen. Ook waren Carel Knoester, Wim Hartman en Ton Gerritsen van de partij. Dat ik nu precies deze namen vermeld is omdat ik in een fotoboek van Joop Nennie (hij bracht mij dit deze week om fotomateriaal e.d. in te scannen of te fotograferen) bijgaand uitslagenlijstje tegenkwam van de CPC halve marathon 1983. Daarin staan zij - evenals ondergetekende en nog meer clubgenoten - ook vermeld. Wij konden best een snelle halve marathon lopen destijds, en dat geldt zeker voor Wim Hartman en Ton Gerritsen. Maar zelf was ik ook meer dan tevreden met mijn tijd.


Woensdagavond ook weer een gedeeltelijke (niet geheel volbrachte) training met de groep van Chris. Op het programma stond een training met vijf keer twee minuten tempo. Ook nu ging het deels over straat, deels door de duinen. Het ging voor mij op de duur toch een tandje te hard zodat ik het na die serie wel had gehad. Zelf liep ik terug naar de Laan van Poot, de anderen gingen nog verder met een paar keer zes minuten voluit. Er wordt flink getraind bij Haag!

En oh ja, maandagavond een weliswaar korte, maar effectieve training voor mezelf met twee keer 1500 meter in flink tempo, net onder de negen minuten.

Verder heb ik donderdagmiddag nog gewandeld door Heemtuin H.J. Bos en de Pluktuin. Een leuk 'wild' stukje groen bij Zorgboerderij Pluk. De aalbessen zijn er aardig aan het rijpen evenals de struik in onze voortuin. 


De foto's bij dit bericht zijn deels bij Pluk, deels in eigen (voor- en achter)tuin gemaakt.



Geen opmerkingen: