zaterdag 16 oktober 2021

De eerste van de vier!

Het is alweer een tijd geleden dat de 1 van de 4 (wedstrijdvierluik over 5 of 10 kilometer) werd gehouden. Bij Haag Atletiek werd vanmorgen het spits afgebeten.

Het was best druk, er deden zo'n 160 lopers (M/V) mee, verspreid over de twee afstanden. Eerst (om 10:30 uur) ging de 5 km van start, tien minuten later de 10 km. 

Hoewel ik de laatste twee jaar wel regelmatig heb gelopen (vooral voor mezelf), was dat nooit veel langer dan - pakweg - acht kilometer. Ook af en toe een loopje over 5 kilometer, in 2020 eerst twee of drie 'virtuele', een in Hellevoetsluis (vestingloop) en dit jaar een 5k Take Over Run en twee keer een kopjesloop. 

Toch vandaag maar eens geopteerd voor de 10 km. Eens moet je toch weer beginnen met een langere afstand, zo hield ik mij voor. Van tevoren wist ik dat ik al blij mocht zijn met een eindtijd van boven het  uur. En zo geschiedde. De eerste vier kilometers gingen eigenlijk best goed maar daarna ging het ongemerkt langzamer want het groepje waar ik steeds vlak achter liep - Sjaak en een paar dames - liep steeds meer op mij uit, daarna kwamen twee dames langszij waarbij ik ook niet kon aanhaken. Al met al ging het niet zo (relatief) vlot als bij de Koplopers vorige week, wat ook te maken had met twee keer die lange klim het Fuutpad op. Bij klimmen ga ik altijd min of meer stuk. Ook heb ik onderweg twee of drie keer een stukje gewandeld, niet lang weliswaar maar het bevordert een goede tijd niet.

Moet je dat dan willen, een goede tijd? Het gaat er toch gewoon om dat je lekker loopt?  Ja, dat is zo maar sommige oudjes zoals ik hebben nog die drive, ook al stellen de tijden niets meer voor. Op het 5km punt kwam ik door in 29'47'' en uiteindelijk kwam ik net over het uur (60'43'') over de finish. 

Volgende maand is de tweede editie. Ik ben er nog niet uit of dat weer tien kilometer wordt of vijf kilometer. Maar eerst op 30 oktober de 5k Take Over Run, dat is sowieso vijf kilometer. En daarvoor nog in Drenthe de Boerbosloop (een cross) in Rolde (Drenthe), 8,5 km. 

Keep on Running! Zolang het nog kan....

1 van de 4 in 2014 (vandaag zijn er geen foto's gemaakt)


Geen opmerkingen: