zondag 10 oktober 2021

Fun in Efteling, Delft en Leiden


'Een lekker pauwenboutje gaat er altijd in' zien we Holle Bolle Gijs hier denken. Tja, een van de vele foto's die ik gisteren (zaterdag 9/10) tijdens een familie-uitje in De Efteling maakte. Het was een mooie dag, niet in de laatste dag vanwege het weer: droog, zonnig en een  meer dan aangename temperatuur.

Dat was ook te merken aan het aantal bezoekers, het zou mij niets verbazen dat er 40.000 of meer zijn geweest. Uiteraard een grove schatting.

Maar goed, wij hebben ons prima vermaakt. Wij hebben diverse attracties bezocht waaronder de Droomvlucht, Symbolica, het Carnavalsfestival en het aloude Sprookjesbos. Voor de kleintjes en de meer avontuurlijke begeleiders waren er de diverse achtbanen waaronder Max & Moritz, Vogel Rok enzovoorts. Door de ellenlange wachtrijen hebben we lang niet alles kunnen bezichtigen. 

Een dag later bezocht ik twee andere evenementen, één als deelnemer, de ander als toeschouwer. 

Kopjesloop

De eerste was de Kopjesloop in Delft, de tweede van dit jaar! Met het openbaar vervoer (Tram, lijn 3 en overstap op lijn 1) ging ik naar Delft. Op Hollands Spoor had ik afgesproken met Jan Groeneveld, die gisteren de 5K Overtake Run liep en toen met meerdere lopers de verkeerde kant was opgestuurd. Daar vervolgden we onze weg met lijn 1 naar de Brasserskade in Delft, vandaar is het nog zo'n 25 minuten lopen naar de Koplopers. Heerlijk weer, de zon heeft nog steeds kracht. Wij waren er vroeg, dus tijd zat voor koffie en later nog een koffie, praatjes met deze en gene en een stukje inlopen. Ook Pierre was weer van de partij; evenals Jan had hij gisteren bij Haag vijf kilometer gelopen, nu ging hij voor de tweede keer dit weekend voor een vijfje. 

Ook ik had voor de vijf kilometer gekozen. Ik voel dat ik de laatste tijd beter in vorm kom en dat kwam er ook uit. Na de start zette ik er meteen flink de pas in en kon aanhaken bij koploper Ron Holling die in goede doen een stuk sneller is dan ik. De laatste kilometer liep hij wel meer uit maar met mijn eindtijd was ik zeer tevreden: 28'29'', bijna een minuut sneller dan de vorige keer.

Ik zag alleen bij de uitslagen dat ik opeens lid van de Koplopers ben geworden! Dat moet zijn Haag Atletiek. Overigens niets ten nadele van eerstgenoemde club, het was als vanouds weer goed georganiseerd.

De uitslagen van de Kopjesloop staan hier.

Na het uitlopen, douchen, omkleden en nog iets drinken met Jan  teruggelopen naar de tramhalte en vervolgens doorgereden naar Den Haag HS. Daar de (erg drukke) trein naar Leiden genomen waar ik nog even naar de verrichtingen van de lopers aldaar wilde kijken.

Echter was het ook hier erg druk. Ik kwam dus niet over de brug (letterlijk) en verkoos het rustige stuk tegenover de molen. Diverse lopers van de hele en de halve marathon kwamen langs, bezig met de laatste kilometers op weg naar de finish. Ik heb er niet lang gestaan omdat ik thuis ook nog het een en ander te doen had, maar heb even van de sfeer mogen proeven.

Geen opmerkingen: