donderdag 27 oktober 2011

Back in Time: in elk opzicht...

Ja jongens, gooi er nog maar een portie nostalgie tegenaan! Echt weer iets voor zo'n bejaarde weblogger om een foto uit een toch al wat grijs verleden - de jaren tachtig - te plaatsen. Het was bij een prestatie/wedstrijdloop voor ambtenaren van het ministerie van WVC, op het moment dat deze foto werd genomen werd ik tweede op de 10 kilometer in iets meer dan 38 minuten. Een jaar later zou ik de wedstrijd winnen in 38 minuten rond. Mijn grootste - snellere - concurrent Kees de Niet liep toen niet mee omdat hij dezelfde week de Westland Marathon zou lopen. In het land der blinden... Gek eigenlijk dat ik nu in mijn handen mag wrijven als ik 48 minuten over diezelfde afstand doe. De tand des tijds... Maar ach, beter om te lopen in matige tijden dan helemaal niet meer te lopen! Dat laatste is simpelweg geen alternatief.

Kortom: na drie dagen niet lopen - ik had een beetje een fysieke en mentale 'dip' - ging ik woensdagavond meetrainen bij 'de club'. Groep 5 was ruim vertegenwoordigd, alhoewel heel wat groepsgenoten er niet waren. Waarschijnlijk al wat gas terugnemen voor de marathon over twee weken? Voor mij geldt dat niet want ik loop de halve marathon op Terschelling op 6 november. Gek genoeg vond een aantal groepsgenoten inclusief trainer Wim dat een heel verstandige beslissing van mij. En zo is het ook: ik wil een marathon gewoon relatief prettig kunnen uitlopen. Voor zover dat mogelijk is bij zo'n afstand. In ieder geval niet kapot gaan in een tijd van om en nabij de vier en een half uur en daarna weken lang herstellen.

Oh ja, die training dus. Door de duinen naar Kijkduin, van daar uit richting Ockenburg. Het werd een loop van 80 minuten met twee blokken van 2-4-4-2 minuten. Twee minuten rust tussen de tempo's, vijf minuten tussen beide series. Het ging boven verwachting goed, ik liep zonder noemenswaardige inspanning met de voorsten mee.

Als altijd was de nazit in het clubhuis weer erg gezellig. Drie herfstbokjes gingen er in als drie herfstbokjes... Vandaag maar weer eens lekker wandelen! Helaas zonder camera, want al mij camera's zijn kaduuk. Maar eens kijker of dat 'lenertje' wil werken...

2 opmerkingen:

ruud zei

Altijd leuk, die foto's uit een "grijs" verleden.....of is een grijze toekomst in mijn geval.
Tsja, en ook ik doe tegenwoordig zo'n 8-10 minuutjes langer over die 10km; who cares: We still run!

rinusrunning zei

Mooie actie foto en wat een tijden zeg!.En je huidige looptijden mogen er zijn.En inderdaad een halve op het mooie eiland is al zat.
Zie je.